Hbo-opleiding Medisch Nucleair Werker

Vind je techniek boeiend? Werk je graag samen, maar kan je ook goed zelfstandig werken? Lees dan snel verder en ontdek of Medisch nucleair werker bij je past.

Het werk van een medisch nucleair werker

Als medisch nucleair werker bij Reinier de Graaf begeleid je patiënten van alle leeftijden met verschillende aandoeningen. Voor, tijdens en na hun onderzoek op de afdeling Nucleaire geneeskunde. Meestal functioneert bij hen een orgaan niet goed. Met behulp van radioactieve stoffen en een speciale camera/foto kunnen aandoeningen worden opgespoord.

De onderzoeken doe je zelfstandig of in teamverband. Meestal met andere laboranten, maar ook regelmatig met andere disciplines. Door de verschillende onderzoekstechnieken is het werk afwisselend. Tijdens de opleiding werk je 32 uur per week.

De hbo-opleiding medisch nucleair werker

De opleiding tot medisch nucleair werker is een hbo-opleiding van 4 jaar. Je wordt opgeleid voor alle werkvelden van de richting straling.

Waarom de hbo-opleiding Medisch nucleair werker?

 • Je leert hoe je medisch beeldvormende onderzoeken en behandelingen met radioactieve stoffen voorbereidt en uitvoert;
 • Je leert hoe je berekeningen maakt met moderne apparatuur en hoe je medische beelden bewerkt;
 • Je leert de theorie en (in mindere mate) de praktijk van de andere drie werkvelden: RadiodiagnostiekRadiotherapie en Echografie.
 • Na deze opleiding zijn er verschillende doorgroeimogelijkheden. Zo kun je gaan voor een managementfunctie, je specialiseren (master) of je verbreden.

Past deze opleiding bij jou?

 • Heb je interesse in techniek, wis- en natuurkunde?
 • Kan je zowel zelfstandig als in teamverband werken?
 • Wil je graag leren werken met medische apparatuur?
 • En werk je nauwkeurig, zorgvuldig en met aandacht voor de patiënt?

Dan bereiden we je graag voor op een functie als Medisch nucleair werker!

Medisch nucleair werker bij Reinier de Graaf

Bij het specialisme nucleaire geneeskunde van Reinier de Graaf werk je letterlijk grensverleggend. De afdeling vervult namelijk samen met een aantal ziekenhuizen in de regio een centrumfunctie voor onder andere PET-CT en SPECT-CT. Samen streven we ernaar de best mogelijke patiëntenzorg te bieden. Je grenzen verleggen en het beste uit jezelf halen, dat stimuleren we ook bij jou. En de oprechte aandacht die jij geeft aan patiënten, krijg jij terug van jouw collega’s.

Instroomeisen

 • Havo/vwo-diploma met wiskunde A of B, of
 • mbo-niveau 4 diploma.
 • Kijk op CZO voor de meest recente opleidingseisen.

Solliciteren naar een opleidingsplaats

Als ons ziekenhuis een opleidingsplaats heeft, plaatsen we een vacature. Je kunt dan solliciteren op de vacature. Ben je aangenomen als leerling Medisch nucleair werker? Dan kun je je inschrijving bij het opleidingsinstituut regelen. De opleiding start vervolgens in september.

Gerelateerde opleidingen

Misschien vind je deze richtingen van de MBRT-opleiding ook wel interessant:

Of zoek je toch een andere opleiding?