Duale MBRT Radiotherapeutisch laborant

Heb jij een flinke dosis inlevingsvermogen? Wil je jouw technisch inzicht inzetten om mensen beter te maken? Ontdek of de opleiding hbo-Radiotherapeutisch laborant bij jou past!

Radiotherapie

Het werk van de radiotherapeutisch laborant

Als radiotherapeutisch laborant bij Reinier de Graaf behandel je mensen met kanker. Je werkt met high-tech bestralingsapparatuur die je heel precies moet instellen, zodat de straling de gezonde organen en weefsels niet beschadigt.

Het is in jouw functie net zo belangrijk dat je goed kunt omgaan met techniek, als dat je je kunt inleven in de patiënt. Kanker en de behandeling daarvan brengen veel onzekerheid in het leven van patiënten en hun naasten. Jij bent voor hen een vast en vertrouwd gezicht in de behandeling.

Hbo-opleiding MBRT Radiotherapeutisch laborant

De hbo-opleiding Radiotherapeutisch laborant

is een duale opleiding van 4 jaar. Je werkt bij Reinier de Graaf als radiotherapeutisch laborant in opleiding en gaat op verschillende momenten door de maand naar school.

Waarom de hbo-opleiding Radiotherapeutisch laborant?

  • Je ontdekt de nieuwste technologische toepassingen in de gezondheidszorg. Je leert werken met moderne bestralingsapparatuur.
  • Je maakt kennis met vakgebieden zoals medisch beeldvormende technieken en het doen van onderzoek in de zorg.
  • Je leert communicatieve vaardigheden: hoe je een patiënt geruststelt, informeert en begeleidt. Maar ook hoe je de uitkomsten van een onderzoek met de arts bespreekt.

Past deze opleiding bij jou?

  • Kan je goed zelfstandig werken en ben je nauwkeurig?
  • Hou je van techniek, wis- en natuurkunde?
  • Werk je graag met mensen?  

Dan bereiden we je graag voor op een functie op de afdeling radiotherapie! Wij werken voor de opleiding samen met Inholland Haarlem. Kijk op CZO voor de meest recente opleidingseisen.

MBRT Radiotherapeutisch laborant bij Reinier de Graaf

De afdeling radiotherapie van Reinier de Graaf beschikt over de meest moderne apparatuur om op hoog niveau onderzoek te doen. Zoals je van een topklinisch ziekenhuis mag verwachten, staat jouw ontwikkeling nooit stil. We verleggen steeds onze grenzen en streven naar steeds hogere kwaliteit.

Je werkt zelfstandig, maar bent ook onderdeel van het behandelteam. We zullen je stimuleren om mee te praten en mee te beslissen. Want van radiotherapeutisch laborant tot radiotherapeut, in ons ziekenhuis doet ieders inbreng ertoe.

Instroomeisen 

  • Je hebt in ieder geval een havo of vwo diploma en eindexamen wiskunde gedaan. Heb je ook natuur-, scheikunde? Dan is dat een pré.
  • Als je eerste jaars voltijd student MBRT (In Holland Haarlem) bent en je bent er van overtuigd dat je je Propedeuse dit jaar gaat halen, ben je tevens van harte welkom om te solliciteren.

Solliciteren naar een opleidingsplaats

Je solliciteert op de opleidingsplaats voor MBRT Radiotherapeutisch laborant. Nadat je bent aangenomen, kun je van start met je opleiding. We werven één keer peer jaar voor deze beroepsopleiding, houd daarvoor de vacatures in de gaten. Dat doen we in het eerste kwartaal van het jaar en de opleiding start dan in september. 

Meer informatie & contact

Wil je meer weten over deze opleiding? Neem dan contact op met de Reinier Academie via: academie@rdgg.nl of tel. 015-260 36 68.


Gerelateerde opleidingen

Misschien vind je deze richtingen van de MBRT-opleiding ook wel interessant:

Of zoek je toch een andere opleiding?