Topklinisch Ziekenhuis

Reinier de Graaf is een Topklinisch Ziekenhuis. Er zijn zes zorgfuncties met topklinische erkenning, namelijk: het Fertiliteitscentrum, het Centrum voor Allergie en Kind, de polikliniek Jeugd en Alcohol, Chronische Leukemie (Hematologie), het Prostaatkankercentrum en het Borstkankercentrum.

Naast onze basiszorg, bieden we ook topklinische zorg. Er zijn meerdere zorgfuncties in ons ziekenhuis met topklinische erkenning, namelijk: het Fertiliteitscentrum, het Centrum voor Allergie en Kind, onze polikliniek Jeugd en Alcohol, Chronische Leukemie (Hematologie), het Prostaatkankercentrum en het Borstkankercentrum. Dat betekent dat we complexe en hooggespecialiseerde zorg bieden binnen onze speerpunten. We werken multidisciplinair en gebruiken innovatieve technologieën bij operaties en diagnostiek.

Grensverleggende zorg

De STZ-status is belangrijk voor het Reinier de Graaf ziekenhuis. Om voor op de Nederlandse topklinische ziekenhuizen te blijven lopen, staan innovatie, opleiding en wetenschap centraal. Zo gebruiken de specialisten van Reinier de Graaf de Da Vinci, een operatierobot waarmee de nieuwste manieren van opereren op het gebied van prostaat- en rectumkanker en de bekkenbodem mogelijk zijn. In het geavanceerde Medical Delta Living Lab OnderzoeksOK worden in een real-life omgeving innovaties getest en ontwikkeld om de zorg voor de patiënt én de zorgverlener veiliger, efficiënter en comfortabeler te maken. Op de OK maken de specialisten gebruik van DORA, de Digital Operating Room Assistant die de medische apparatuur controleert en monitort.

Om innovaties een extra impuls te geven, is binnen het ziekenhuis het Innovatieplatform actief. Hierbinnen werken medisch specialisten en (zorg)professionals intensief samen met externe partijen. Daarmee stimuleren en implementeren ze nieuwe technologieën en processen die de kwaliteit van zorg verbeteren.

Samen leren en verbeteren

Van oudsher heeft Reinier de Graaf een sterke opleidingstraditie. Als teaching hospital zijn wetenschap en opleiding enorm belangrijk voor het ziekenhuis. Al jaren investeren we in een excellent opleidingsklimaat voor studenten in medische- en zorgberoepen, artsen en medisch specialisten. De Reinier Academie biedt uiteenlopende opleidingen en faciliteert en ondersteunt bij wetenschappelijk onderzoek. Doel is dat medewerkers zich ontwikkelen, goed geschoold blijven en zich graag binden aan het ziekenhuis.

Samen leren en elke dag streven naar het verbeteren van de zorg voor de patiënt is onze ambitie. Alleen zo kunnen wij ook in de toekomst topklinische zorg blijven leveren.