Over Reinier

Werken bij Reinier de Graaf betekent werken én leren bij een Topklinisch ziekenhuis waarbij samen zorgen ertoe doet. Dat doen we voor een betere kwaliteit en beleving voor de patiënt en meer werkplezier voor medewerkers.

De baan van je leven

We bieden patiënten de best mogelijke zorg. En collega’s de best mogelijke werkplek. Een omgeving waarin je kunt groeien en bloeien, juist ook omdat je onderdeel wordt van een hecht team. Dat is het idee, dat is de ambitie. We willen een ziekenhuis zijn waar iedereen zich gewaardeerd voelt. Waar je dromen kunt nastreven in een cultuur van respect, samenwerking en openheid. Werk en privé? In balans. Inspraak? Laat maar horen. Trainingen, opleidingen en leerwerktrajecten? Vandaag beginnen we aan de toekomst. De onze. De jouwe.

Je ziekenhuis voor het leven

Het Reinier de Graaf ziekenhuis levert al bijna acht eeuwen zorg aan de inwoners van Delft en omgeving. Dat doen we met bijna 3.000 medewerkers, waaronder medisch specialisten, verpleegkundigen, facilitair medewerkers, ondersteunende staf en natuurlijk onze, niet te missen, vrijwilligers. Ongeveer 450.000 mensen kunnen voor zorg terecht bij ons ziekenhuis.

Als oudste ziekenhuis van Nederland helpen we iedereen om snel beter te worden en zo lang mogelijk gezond te blijven. We zetten ons in om de gezondheid van mensen in elke levensfase te bevorderen en ziektes te voorkomen. Daarom onze slogan: ‘Reinier de Graaf. Je ziekenhuis voor het leven.’


Topklinisch ziekenhuis

We zijn trots dat we ons Topklinisch ziekenhuis  mogen noemen. We bieden namelijk hooggespecialiseerde en complexe zorg binnen de speerpunten ‘Ouderen’, ‘Oncologie’ en ‘Moeder en kind’. Onze polikliniek Jeugd en Alcohol staat nationaal bekend om haar expertise.

Onze locaties

Onze hoofdlocatie is in Delft en er zijn nog eens twee buitenlocaties: het Behandelcentrum Voorburg (voorheen Diaconessenhuis) en Behandelcentrum Westland in Naaldwijk. In Voorburg geven we poliklinische zorg en is ons Fertiliteitscentrum te vinden. Zo worden onder andere alle IVF- en ICSI-behandelingen op deze locatie uitgevoerd. Het Behandelcentrum in Naaldwijk is ook een poliklinisch centrum, waar wij onder meer ook röntgenfoto’s en buikecho’s maken. Dankzij deze buitenlocaties kunnen wij waar mogelijk zorg dichtbij huis bieden. 

Als oudste ziekenhuis van Nederland staan we voor het bieden van de juiste zorg, op de juiste plaats, op het juiste moment.