Grenzeloos Reinier

Grenzeloos Reinier ondersteunt medewerkers van Reinier de Graaf die voor vrijwilligerswerk naar het buitenland gaan. Het vrijwillig (medische) hulp bieden op een plek waar de nood hoog is, is vaak enorm waardevol en leerzaam.

De afgelopen jaren reisden medewerkers van ons ziekenhuis af naar locaties in het buitenland om daar zorg te verlenen. Zo vertrokken zij onder andere naar India, Haïti, Suriname, Rwanda, Israël en Bangladesh om vrijwilligerswerk te doen. Om kennis te delen en hulp te bieden, maar ook boordevol ervaring en kennis mee terug naar huis te nemen. Vanuit Reinier juichen we de maatschappelijke betrokkenheid en manier van kennis delen en halen toe. Ervaring opdoen buiten de grenzen van ons land verbreed ieders horizon. En daarom worden medewerkers vanuit Grenzeloos Reinier ondersteund in het doen van vrijwilligerswerk op plekken waar zorg niet altijd vanzelfsprekend is.

Zorgverleners door de hele wereld

Veel van onze medewerkers van Reinier hebben inmiddels door heel de wereld hun kennis en kunde kunnen delen. Zo reisde Carina Hilders, bestuursvoorzitter en gynaecoloog bij Reinier de Graaf, een aantal jaar geleden af naar India. Orthoptist Helma van der Meulen is naar het oogziekenhuis in Rwanda gegaan. Tevens is OK-assistent Gera van Staalduine op missie naar Senegal geweest om te helpen op een hospitaalschip van Mercy Ships. Daarnaast bood verpleegkundige Kelly Duesman hulp in een kliniek in Tanzania. We zijn trots dat zij hun specialismen als vrijwilligerswerk inzetten in het buitenland. Ze delen met ons hun ervaringen:   

Grenzeloos Reinier geeft ervaringen voor het leven