Reinier Academie

Als topklinisch (STZ-)ziekenhuis vindt Reinier de Graaf het belangrijk dat iedereen die in ons ziekenhuis werkt zich zowel professioneel als persoonlijk kan ontwikkelen. Om de beste kwaliteit van zorg te leveren is er een uitgebreid opleidings- en scholingsprogramma aanwezig.

Blijven leren met Reinier Academie

Onze Reinier Academie verzorgt, coördineert, faciliteert en adviseert jou over opleiding en ontwikkeling.

Persoonlijke en vakinhoudelijke opleidingen

Via de ‘Mijn Reinier Academie’ en het team ‘Opleidingen’ kun je eindeloos veel opleidingen en trainingen volgen. Denk daarbij aan trainingen op het gebied van persoonlijke effectiviteit, teamontwikkeling, leiderschap en coaching. Maar ook op het gebied van (vervolg)opleidingen voor verpleegkundigen, medische ondersteunende (beroeps)opleidingen, bij- en nascholing, reanimatiescholing en voorbehouden en risicovolle handelingen & medische technologie. Ook voor advies op maat denken zij mee.

Medische opleidingen

Het team ‘Medische Opleidingen’ van de Reinier Academie ondersteunt 20 medisch-specialistische opleidingen (of daaraan verwante opleidingen). Deze worden door het Reinier de Graaf verzorgd.

Lees hier meer over de medische vervolgopleidingen.

Wetenschap

Wetenschappelijk onderzoek neemt een belangrijke plaats in ons ziekenhuis in. Als teaching hospital en door de verschillende topklinische erkenningen zijn wetenschap en opleiding enorm belangrijk. Met als doel om de zorg voor de patiënt te verbeteren. Ook wordt er steeds meer onderzoek naar innovaties gedaan. Vrijwel alle afdelingen van het ziekenhuis zijn actief, door zelf onderzoeksinitiatieven te ontwikkelen of door deel te nemen aan (inter)nationale multicenter trials. Het onderzoeksprogramma sluit (grotendeels) aan op de strategie en de speerpunten van het ziekenhuis. We werken op het gebied van wetenschap intensief samen met universitaire (medische) centra, zoals het Erasmus MC, het LUMC en de TU Delft.

Het Wetenschapsbureau van de afdeling Wetenschap helpt je bij het het opzetten en uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek in alle fases. Hierbij helpen ze in de vorm van informatie en ondersteuning. Zij ondersteunen hier dus niet alleen artsen mee, maar ook verpleegkundigen, paramedici en andere onderzoekers.

Lees meer over het wetenschapsbureau, het kenniscentrum en de Wetenschapsraad.

Stagebureau


Een stage is een belangrijk onderdeel van een opleiding. Het is mogelijk om een stage te lopen in ons ziekenhuis om zo te leren en kennis te maken met het werken in een ziekenhuis.

Leer meer over stages.

Eén ding is zeker; als je bij Reinier de Graaf aan de slag gaat, zal je zeker profiteren van de mogelijkheden die de Reinier Academie biedt.

Meer over werken bij Reinier

Benieuwd naar wat voor extra’s je bij Reinier de Graaf kunt verwachten? Kijk dan ook eens op een van deze pagina’s: