Duale MBRT Radiodiagnostisch laborant

Ben je geïnteresseerd in de werking het lichaam? Kan je goed met techniek én met mensen omgaan? Ontdek of hbo-Duale MBRT Radiodiagnostisch laborant bij jou past!

Het werk van de radiodiagnostisch laborant

Als radiodiagnostisch laborant bij Reinier de Graaf, maak je beelden van de binnenkant van een patiënt met röntgenstraling, geluidsgolven (echografie) of magnetische resonantie (MRI). Bijvoorbeeld bij een botbreuk of rugklachten. Je gebruikt daarvoor high tech apparatuur.

Je werkt op de afdeling Radiologie, op de Spoedeisende Hulp, de operatiekamer of een verpleegafdeling. Je werkt kort, maar wel intensief met patiënten. Vaak zijn patiënten ziek of hebben ze veel pijn. Aan jou de taak hen rustig door het onderzoek heen te coachen.

Hbo-opleiding MBRT Radiodiagnostisch laborant

De hbo-opleiding Radiodiagnostisch laborant is een duale opleiding van 4 jaar. Je werkt bij Reinier de Graaf als radiodiagnostisch laborant in opleiding en gaat iedere maand één week naar school.

Waarom de hbo-opleiding Radiodiagnostisch laborant?

  • Je leert werken met verschillende apparaten en onderzoekstechnieken zoals een röntgenapparaat, bestralingsapparatuur, echoapparatuur en MRI-scanner.
  • Je leert alles over hoe het menselijk lichaam werkt.
  • Je leert hoe je een patiënt geruststelt, informeert en begeleidt.
  • Je bereidt je voor op een dynamische, afwisselende baan in de zorg.

Past deze opleiding bij jou?

  • Kan je goed zelfstandig werken en ben je nauwkeurig?
  • Ben je technisch sterk en heb je wiskundig inzicht?
  • Ga je graag met veel verschillende mensen om?

Dan bereiden we je graag voor op een functie als radiodiagnostisch laborant! Wij werken voor de opleiding samen met Inholland. Kijk op CZO voor de meest recente opleidingseisen.

MBRT Radiodiagnostisch laborant bij Reinier de Graaf

De afdeling Radiologie van Reinier de Graaf beschikt over de meest moderne apparatuur om op hoog niveau onderzoek te doen. Zoals je van een topklinisch ziekenhuis mag verwachten, staat jouw ontwikkeling nooit stil. We verleggen steeds onze grenzen en streven naar steeds hogere kwaliteit.

Je werkt zelfstandig, maar bent ook onderdeel van het behandelteam. We zullen je stimuleren om mee te praten en mee te beslissen. Want van radiodiagnostisch laborant tot radioloog, in ons ziekenhuis doet ieders inbreng ertoe.

Instroomeisen 

  • Onze voorkeur gaat uit naar iemand met een havo/vwo diploma met als eindexamenvak wiskunde. Heb je profiel natuur en techniek of natuur en gezondheid? Dan is dat een pré.
  • Ben je 1ste jaars voltijd student MBB, je wilt overstappen naar duaal én de verwachting is dat je dit jaar je Propedeuse haalt? Dan kun je ook solliciteren. Upload dan tevens je huidige cijferlijst als sollicitatiedocument.

Solliciteren naar een opleidingsplaats

Je solliciteert op de opleidingsplaats voor MBRT Radiodiagnotisch laborant. Nadat je bent aangenomen, kun je van start met je opleiding. We werven één keer per jaar voor deze beroepsopleiding. Dat doen we in het eerste kwartaal van het jaar en de opleiding start dan in september. Houd de vacatures rond die tijd in de gaten.

Gerelateerde opleidingen

Misschien vind je deze richtingen van de MBRT-opleiding ook wel interessant:

Of zoek je toch een andere opleiding?