Vitaal@Reinier

Alleen als onze medewerkers lichamelijk en mentaal goed in hun vel zitten, kunnen zij onze patiënten de best mogelijke zorg bieden. Via het programma Vitaal@Reinier helpen we medewerkers met (werk)geluk, ontspanning, voeding en beweging.

Vitaliteit

Bij Reinier de Graaf staan medewerkers op 1. Daarom is er veel aandacht voor lichamelijke en mentale gezondheid.

Vanuit het Vitaal@Reinier programma is er aandacht voor vitaliteitsthema’s. Naast de wisselende thema-activiteiten werkt Vitaal@Reinier bovendien aan structurele verbeteringen met focus op beweging, voeding en ontspanning. En is er aandacht voor belangrijke thema’s in het leven van onze medewerkers, zoals de overgang. Zo willen we onze medewerkers zo goed mogelijk ondersteunen. En geven we bovendien het goede voorbeeld aan onze patiënten.

Vitaliteitsthema’s voor medewerkers

Elke twee maanden organiseert Vitaal@Reinier verschillende activiteiten rondom een relevant thema. Van groot tot klein, maar altijd impactvol. Met behulp van ambassadeurs vanuit teams door heel Reinier motiveren we medewerkers actief om met dit thema aan de slag te gaan.

Leefstijlprogramma Gezond & Vitaal

Voor medewerkers die extra hulp willen omtrent vitaliteit heeft Reinier een programma ontwikkeld: het leefstijlprogramma Gezond & Vitaal. Medewerkers worden tijdens een periode van 11 weken meegenomen door diverse deskundigen in een groepsprogramma. Hierbij draait het om jezelf op nummer 1 te zetten en mentaal en fysiek fit en in balans te zijn. Kortom, om de leefstijl op een positieve manier en blijvend te veranderen. Het programma heeft zelfs, als eerste leefstijlprogramma voor zorgprofessionals ooit, een accreditatie ontvangen van het RIVM.

Brenda Zandvliet, teamleider antistolling van het RHMDC, vertelt over het programma. “Ik ben altijd bezig, ook met het zorgen voor anderen. Door dit programma maak je ineens tijd vrij voor jezelf. Door de fijne en gemotiveerde groep voelde ik me direct op mijn gemak.”

Beweging, voeding en ontspanning met Vitaal@Reinier

Daarnaast is er vanuit het vitaliteitsthema aandacht voor beweging, voeding en ontspanning. Drie onderwerpen die met elkaar verweven zijn en alle drie bijdragen aan het emotioneel, fysiek en mentaal sterk zijn.

Tips voor vitaliteit in werk en privé

En meer…

Meer weten over Vitaal@Reinier? Ook via Instagram worden er veel tips gegeven over vitaliteit.

Benieuwd naar wat voor extra’s je bij Reinier de Graaf nog meer kunt verwachten? Kijk dan ook eens op een van deze pagina’s: