Vervolgopleiding Endoscopie- verpleegkundige

Ben je verpleegkundige en wil je je specialiseren in de endoscopische zorg? Dan is de opleiding tot Endoscopieverpleegkundige een mooie carrièrestap voor jou!

Het werk van de endoscopieverpleegkundige

Als endoscopieverpleegkundige bij Reinier de Graaf, begeleid je patiënten bij endoscopische ingrepen en behandelingen. Je assisteert bij eenvoudige ingrepen, zoals gastroscopieën en bij complexe ingrepen zoals een thoracoscopie. Je werk beperkt zich niet tot de behandelkamer. Je assisteert ook op de operatiekamer, röntgenkamer of IC.

Het begeleiden van patiënten is een belangrijke taak van de endoscopieverpleegkundige. Patiënten zijn vaak gespannen voor het onderzoek, dat pijnlijk en ongemakkelijk kan zijn. Jij bent er om hen goed voor te bereiden en gerust te stellen tijdens het onderzoek. 

De vervolgopleiding tot Endoscopieverpleegkundige

De vervolgopleiding tot Endoscopieverpleegkundige is een opleiding van 1 jaar. Je werkt 32 uur bij Reinier de Graaf als endoscopieverpleegkundige in opleiding en gaat 1 dag per week naar school.

Waarom de vervolgopleiding tot Endoscopieverpleegkundige?

  • Je leert zelfstandig bij endoscopische onderzoeken en behandelingen te assisteren.
  • Je doet kennis op van materialen, hygiëne, veiligheid en het handelen in acute situaties.
  • Je brengt wat je leert, direct in de praktijk. 

Past deze opleiding bij jou?

  • Ben jij verpleegkundige?
  • Ben je jouw collega’s altijd een stap voor en heb je een sterk organisatorisch vermogen?
  • Weet je in acute situaties snel te handelen, terwijl je kalm blijft richting de patiënt?

Dan bereiden we je graag voor op een baan in de endoscopie. De vervolgopleiding Endoscopieverpleegkundige start elk jaar in januari en september. Houd hiervoor de vacatures in de gaten of stel een job alert in.

Endoscopieverpleegkundige bij Reinier de Graaf

Als endoscopieverpleegkundige werk je zij aan zij met de arts op verschillende afdelingen in ons ziekenhuis. De samenwerking verloopt altijd soepel en efficiënt, maar zeker ook collegiaal en gezellig. Door goed samen te werken, komen we verder en bereiken we meer. Dat is de kracht van Reinier de Graaf.

Zoals je van een topklinisch ziekenhuis mag verwachten, staat jouw ontwikkeling nooit stil. We stimuleren je om in mogelijkheden te denken en nieuwe dingen uit te proberen. Ieders inbreng doet er toe en zo draag je met jouw expertise bij aan de zorg van morgen.

Instroomeisen

  • BIG-geregistreerd verpleegkundige.
  • Een jaar werkervaring als verpleegkundige.
  • Kijk op CZO voor de meest recente opleidingseisen.

Gerelateerde opleidingen

Misschien vind je deze opleidingen ook wel interessant:

Of wil je meer weten over de mogelijkheden als verpleegkundige bij Reinier de Graaf: