Vervolgopleiding Geriatrieverpleegkundige

Wil jij je als verpleegkundige specialiseren in de geriatrie? Deins je niet terug voor complexe zorg? Dan is de opleiding Geriatrieverpleegkundige een mooie carrièrestap!

regieverpleegkundige op de geriatrieafdeling

Het werk van de geriatrieverpleegkundige

Als geriatrieverpleegkundige bij Reinier de Graaf verleen je lichamelijke zorg en psychosociale begeleiding aan kwetsbare ouderen die complexe of acute zorg nodig hebben. Denk daarbij aan geheugenproblemen, delier of acute verwardheid, continentieproblemen of mobiliteitsstoornis.

Je ondersteunt onze patiënten bij diverse behandelingen. Je traint de zelfredzaamheid en stimuleert om eigen regie te behouden. Ook voer je zelfstandig verschillende onderzoeken uit. Je betrekt mantelzorgers  bij de zorg, gaat na welke rol zij na de opname kunnen spelen en bereidt hen voor op die taak.

De vervolgopleiding tot Geriatrieverpleegkundige

De vervolgopleiding tot Geriatrieverpleegkundige is een opleiding van 1,5 jaar. Je werkt 32 uur bij Reinier de Graaf als Geriatrieverpleegkundige in opleiding en gaat 1 dag per week naar school.

Waarom de vervolgopleiding tot Geriatrieverpleegkundige?

  • Je krijgt de vaardigheden om de verpleegkundige zorg voor geriatrische patiënten te plannen, coördineren, uitvoeren en evalueren.
  • Je leert alles over klinische geriatrie, psychiatrische, sociale en somatische aspecten in de geriatrie, mantelzorg, palliatieve en terminale zorg.
  • In de opleiding is er ruim aandacht voor je rol als begeleider van naasten die betrokken zijn bij de mantelzorg.

Past deze opleiding bij jou?

  • Ben jij verpleegkundige?
  • Ben je geduldig, heb je inlevingsvermogen en affiniteit met  oudere patiënten?
  • Kan je goed zelfstandig werken, maar werk je ook graag in een multidisciplinair team met complexe zorgvragen?

Dan bereiden we je graag voor op een functie in de geriatrie! De vervolgopleiding Geriatrieverpleegkundige start elk jaar in januari en september. Houd hiervoor de vacatures in de gaten of stel een job alert in.

Geriatrieverpleegkundige bij Reinier de Graaf

Als Geriatrieverpleegkundige bij Reinier de Graaf werk je samen met  neurologen, geriaters, internisten en fysiotherapeuten. Binnen ons ziekenhuis doet ieders inbreng ertoe. Je neemt deel aan in- en externe werkgroepen en onderzoeken waarin je meepraat over hoe de zorg op de afdeling Geriatrie nog beter kan.

Op de afdeling krijg je alle ruimte om jouw werk met oprechte aandacht te doen. In gesprek gaan en luisteren naar elkaar doet wonderen. We vinden het belangrijk dat patiënten en hun naasten kunnen zeggen wat belangrijk voor hen is. Dat versterkt het gevoel van autonomie en controle en vergroot de zelfredzaamheid. 

Instroomeisen

  • BIG-geregistreerd verpleegkundige.
  • Een jaar werkervaring als verpleegkundige.
  • Kijk op CZO voor de meest recente opleidingseisen.

Kijk mee met verpleegkundigen Lisa en Laudy

Tijdens Live met Reinier vertelden Lisa en Laudy alles over hun werk als verpleegkundige op de afdeling Maag- Darm- en Leverziekten (MDL) en Geriatrie (GE). Bekijk het hier terug:

Gerelateerde opleidingen

Misschien vind je deze opleidingen ook wel interessant:

Of wil je meer weten over de mogelijkheden als verpleegkundige bij Reinier de Graaf: