Hbo-bacheloropleiding Laborant Klinische Neurofysiologie

Wil jij je met jouw aanleg voor techniek inzetten voor de zorg? En werk je graag met mensen? Lees snel door en ontdek of de opleiding hbo Laborant Klinische Neurofysiologie bij je past!

Studeer voor neurofysiologie bij reinier de graaf

Het werk van de Laborant Klinische Neurofysiologie

Als laborant klinische neurofysiologie (KNF) bij Reinier de Graaf help je de neuroloog om een diagnose te stellen bij neurologische klachten en aandoeningen. Je maakt bijvoorbeeld grafieken van hersenactiviteit (EEG’s) bij epilepsiepatiënten of patiënten met dementie. Het begeleiden van patiënten is een belangrijke taak van de laborant klinische neurofysiologie. Het onderzoek kan vervelend zijn of patiënten kunnen het spannend vinden. Jij bent er om hen uit te leggen wat er gaat gebeuren, gerust te stellen en vragen te beantwoorden.

Hbo-bacheloropleiding Laborant Klinische Neurofysiologie

De hbo-bacheloropleiding Laborant Klinische Neurofysiologie (KNF) is een duale opleiding van 3 jaar. Je werkt tijdens kantooruren bij Reinier de Graaf als leerling-laborant klinische neurofysiologie. Je studie volg je in je eigen tijd thuis via de LOI.

Waarom de hbo-bacheloropleiding Laborant Klinische Neurofysiologie?

  • Je krijgt een brede medische basis.
  • Je leert alles over het zenuwstelsel, de spieren en de bloedvoorziening van de hersenen.
  • Je gaat meteen aan de slag als leerling-KNF op de afdeling neurologie en loopt mee met de experts van het ziekenhuis.
  • Je leert stoornissen op te sporen met hoogwaardige elektronische apparatuur.
  • Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe snel je studeert. De studie is goed te combineren met een fulltime óf parttime baan.

Past deze opleiding bij jou?

  • Heb je aanleg voor techniek?
  • Kan je zorgvuldig werken?
  • Hou je van werken met mensen en ben je geduldig?

Dan bereiden wij je graag voor op een baan als laborant klinische neurofysiologie! Wij werken samen met de LOI voor de opleiding.

Als Laborant Klinische Neurofysiologie aan de slag bij Reinier de Graaf

Als laborant klinische neurofysiologie bij Reinier de Graaf krijg je de ruimte om jouw werk te doen met oprechte aandacht. Je coacht patiënten door de onderzoeken heen, maar wel op zo’n manier dat ze autonomie en controle blijven ervaren. In gesprek gaan en luisteren naar elkaar doet vaak wonderen.

Je werkt zelfstandig, maar bent ook onderdeel van het behandelteam. We zullen je stimuleren om mee te praten en mee te beslissen. Want van verpleegkundige tot specialist, in ons ziekenhuis doet ieders inbreng ertoe.

Instroomeisen

  • Havo of vwo-diploma (voorkeur profiel Natuur & Techniek of Natuur & Gezondheid).
  • Of mbo-niveau 4 diploma (voorkeur richting gezondheidszorg of techniek).

Solliciteren naar een opleidingsplaats

Solliciteer bij Reinier de Graaf voor de functie leerling-laborant klinische neurofysiologie. Je kunt starten met de hbo-opleiding Laborant Klinische Neurofysiologie als je bij Reinier de Graaf bent aangenomen voor deze functie. Bekijk onze vacatures. De opleiding start in maart en september.

Wil je nog meer informatie over de opleiding en het beroep? Kijk dan op volgjehart.nl.