Vervolgopleiding Oncologieverpleegkundige

Ben je verpleegkundige en wil je je specialiseren in de complexe zorg aan kankerpatiënten? De opleiding Oncologieverpleegkundige is een mooie carrièrestap!

Het werk van de oncologieverpleegkundige

Als oncologieverpleegkundige bij Reinier de Graaf begeleid je patiënten met kanker bij de onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis. Je werk is complex, heel divers en je bent onderdeel van een groot multidisciplinair team.

Je werkt met patiënten in een heftige tijd van hun leven, en in alle fases van het ziekteproces: van acute tot terminale zorg. Je dient bijvoorbeeld chemotherapie toe, maar helpt patiënten ook bij psychische klachten die ontstaan door het ziek zijn of bij pijnklachten. Je hebt daarnaast intensief contact met de naasten van de patiënt.

De vervolgopleiding Oncologieverpleegkundige

De vervolgopleiding Oncologieverpleegkundige is een opleiding van 1,5 jaar. Je werkt minimaal 28 uur bij Reinier de Graaf als oncologieverpleegkundige in opleiding en gaat 1 dag per week naar school.

Waarom de vervolgopleiding Oncologieverpleegkundige?

  • Je leert alles wat je nodig hebt om (hoog) gespecialiseerde zorg te verlenen aan patiënten met een oncologische aandoening in alle fases van het ziekteproces.
  • Er is in de opleiding aandacht voor zelfreflectie en het bespreekbaar maken van ethische vraagstukken.
  • Je krijgt vakken als communicatie, patiëntenvoorlichting en psychosociale zorg.

Past deze opleiding bij jou?

  • Ben jij verpleegkundige?
  • Sta je stevig in je schoenen, kan je helder communiceren en durf je initiatief te nemen?
  • Straal je rust uit en heb je een vleugje humor?

Dan bereiden we je graag voor op een baan in de oncologie. De vervolgopleiding Oncologieverpleegkundige start elk jaar in januari en september.

Oncologieverpleegkundige bij Reinier de Graaf

Op de afdeling oncologie van Reinier de Graaf behandelen we alle soorten kanker. Het ziekenhuis biedt topklinische zorg binnen het speerpunt ‘oncologie’. Ons ziekenhuis heeft daarom een bovenregionale centrumfunctie voor tumoren aan de slokdarm en de prostaat. Vrouwen met een borstafwijking of borstkanker kunnen bij ons terecht in de Mammapoli. Als oncologieverpleegkundige werk je op de dagbehandeling en de verpleegafdeling oncologie.

We zorgen niet alleen voor onze patiënten, maar ook voor elkaar. Er heerst een warme, open sfeer, waarin we aandacht voor elkaar hebben. Er is ruimte voor ontspanning en plezier. Ook met de medisch specialisten. Ieders inbreng doet ertoe en samen gaan we voor de beste kwaliteit van zorg. 

Instroomeisen

  • BIG-geregistreerd verpleegkundige.
  • Bij voorkeur een jaar werkervaring als verpleegkundige in een ziekenhuis.
  • Kijk op CZO voor de meest recente opleidingseisen.

Gerelateerde opleidingen

Misschien vind je deze opleidingen ook wel interessant:

Of wil je meer weten over de mogelijkheden als verpleegkundige bij Reinier de Graaf: