Werken als Verpleegkundig specialist

Daadkracht, visie en ontwikkeling zijn kwaliteiten die wij in Reinier de Graaf zoeken in een verpleegkundig specialist. Je werkt op het snijvlak tussen geneeskunde en verpleegkundige. Naast jouw verpleegkundige taken, neem je ook medische taken over van de specialist.

Blijven leren met Reinier Academie

Als verpleegkundig specialist ga je een eigen behandelrelatie aan met jouw patiënten. Je houdt spreekuren, doet lichamelijk onderzoek, stelt diagnoses en schrijft medicatie voor. Je stemt de behandeling af met jouw (para)medische en verpleegkundige collega’s.

Heb je de ambitie om nog verder te groeien in je vak als verpleegkundige of al als verpleegkundig specialist? In Reinier de Graaf krijg je de kans om je als verpleegkundige te ontwikkelen én je eigen patiënten te behandelen. In ons ziekenhuis is jouw inbreng belangrijk. Met je collega’s beslis je samen over de juiste zorg voor patiënten.

Wat maakt het werk van verpleegkundig specialist zo speciaal?

Als verpleegkundig specialist (nurse practitioner) bij Reinier de Graaf werk je op het snijvlak tussen geneeskunde en verpleegkunde. Naast jouw verpleegkundige taken, neem je medische taken over van de specialist. Waar je vroeger zei: “Dat komt de arts zo met u bespreken”, voer jij nu zelf het gesprek.

Als verpleegkundig specialist verhoog je de kwaliteit van de zorg in ons ziekenhuis

Met jouw ervaring en opgedane kennis lever je een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van de zorg in Reinier de Graaf. Maar ook aan het verminderen van de wachtlijsten en de werkdruk. Je maakt deel uit van ons behandelteam en praat en beslist mee over hoe onze zorg nog beter kan. Het beroep van verpleegkundig specialist is nieuw. Ons ziekenhuis leidt medewerkers op voor deze functie via de hbo-masteropleiding Advanced Nursing Practice en ook voor de opleiding Physisian Assistant. Maar er zijn ook wel eens vacatures voor al afgestudeerde verpleegkundig specialisten.

De opleiding

De hbo-master Advanced Nursing Practice is een duale opleiding van 2 jaar. Je werkt bij Reinier de Graaf als verpleegkundig specialist in opleiding en gaat 1 dag per week naar de Hogeschool Rotterdam. De opleiding start elk jaar in september. Meer weten over deze opleiding?


Benieuwd naar wat voor extra’s je bij Reinier de Graaf kunt verwachten? Kijk dan ook eens op een van deze pagina’s: