Hbo-master Advanced Nursing Practice (MANP)

Wil jij je als verpleegkundige verdiepen én je eigen patiënten behandelen? Dan is de de hbo-master Advanced Nursing Practice (MANP) een mooie carrièrestap!

verpleegkundig specialist

Het werk van de verpleegkundig specialist

Als verpleegkundig specialist (nurse practitioner) bij Reinier de Graaf werk je op het snijvlak tussen geneeskunde en verpleegkunde. Naast jouw verpleegkundige taken, neem je medische taken over van de specialist. Waar je vroeger zei: “Dat komt de arts zo met u bespreken”, voer jij nu zelf het gesprek.

Je gaat als verpleegkundig specialist een eigen behandelrelatie aan met jouw patiënten. Je houdt spreekuren, doet lichamelijk onderzoek, stelt diagnoses en schrijft medicatie voor. Je stemt de behandeling af met jouw (para)medische en verpleegkundige collega’s.

De hbo-master Advanced Nursing Practice

De hbo-master Advanced Nursing Practice is een duale opleiding van 2 jaar. Je werkt bij Reinier de Graaf als verpleegkundig specialist in opleiding en gaat 1 dag per week naar school bij Hogeschool Rotterdam.

Waarom hbo-master Advanced Nursing Practice?

  • Je leert de competenties die je nodig hebt als klinisch expert: lichamelijk onderzoek en klinisch redeneren, communicatie en evidence based practice.
  • Je verdiept jouw kennis van het (internationale) werkveld met wetenschappelijk onderzoek, publicaties en vakbladen.
  • Je doet praktijkgericht onderzoek naar een vraagstuk uit je eigen werkpraktijk.

Past deze opleiding bij jou?

  • Ben jij hbo-verpleegkundige en heb je minimaal 2 jaar ervaring?
  • Kan jij probleemoplossend en analytisch denken? 
  • Wil je leren zelfstandig beslissingen te nemen en medische handelingen te verrichten?

Dan is de masteropleiding Advanced Nursing Practice echt iets voor jou! Wij werken samen met de Hogeschool Rotterdam. De opleiding start elk jaar in september.

Verpleegkundig specialist bij Reinier de Graaf

Als verpleegkundig specialist lever je een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van zorg in ons ziekenhuis, maar draagt ook bij aan het verminderen van wachtlijsten en de werkdruk. Je maakt deel uit van ons behandelteam. In ons ziekenhuis doet ieders inbreng ertoe, we zullen je dan ook stimuleren om mee te praten en beslissen over hoe onze zorg nog beter kan.

Het beroep is nieuw en daardoor nog volop in ontwikkeling. Dat vraagt om pionieren, grenzen verleggen en voorbij bestaande kaders gaan. Dat past binnen ons ziekenhuis. Want wij geloven dat je door grensverleggend te zijn, je beter kunt voorbereiden op de toekomst. Ben jij klaar voor de uitdaging?

Instroomeisen

  • Afgeronde hbo-bachelor opleiding Verpleegkunde (hbo-v).
  • BIG-registratie als verpleegkundige.
  • Minimaal 2 jaar werkervaring.
  • Kijk ook bij Hogeschool Rotterdam voor meer informatie.

Gerelateerde opleiding

Misschien vind je deze opleiding ook wel interessant:

Of wil je meer weten over de mogelijkheden als verpleegkundige bij Reinier de Graaf: