Vervolgopleiding Recovery Verpleegkundige

Ben jij verpleegkundige en toe aan een uitdaging? Wil jij leren hoe je optimaal zorg kunt verlenen voor patiënten van Reinier de Graaf die een operatie moeten ondergaan? Dan is de opleiding Recovery verpleegkundige de carrièrestap die bij jou past!

Werken bij Reinier

Het werk van de Recovery Verpleegkundige

Als Recovery verpleegkundige in het Reinier de Graaf ziekenhuis, ben je een integrale schakel tussen de operatiekamers (OK’s) en de verschillende afdelingen van het ziekenhuis. Je verleent pre- en postoperatieve zorg aan patiënten die een operatieve ingreep moeten ondergaan en anesthesie hebben gekregen.

Voor hun operatie bereid je patiënten voor op de Holding. Hierbij hoort ook het assisteren van de anesthesioloog bij het geven van anesthesie en bij het inbrengen van lijnen en het aanbrengen van meet- en bewakingsapparatuur. Na hun operatie worden patiënten overgedragen aan de Recovery-afdeling. Jij bewaakt, samen met het recovery-team, de vitale functies van de patiënt. Hierbij maak je gebruik van geavanceerde bewakingsapparatuur. Voor en na de operatie kan de patiënt terecht met vragen en zorgen

De vervolgopleiding tot Recovery Verpleegkundige

De opleiding tot Recovery verpleegkundige duurt 13 maanden. Je werkt 27-36 uur bij het Reinier de Graaf ziekenhuis.

Waarom de vervolgopleiding tot Recovery Verpleegkundige?

  • Je kunt na de recovery-opleiding met aanvullende PACU leereenheden werken op een Recovery/ Holding. Hier zijn onder andere de preoperatieve opvang, het assisteren van de anesthesioloog bij anesthesie, assisteren bij inbrengen van lijnen en het aanbrengen van meet- en bewakingsapparatuur kerntaken;
  • Je leert midden tot hoog complexe postoperatieve zorg toe te passen na grote long-, vaat- of abdominale chirurgie;
  • Je leert verbanden te leggen tussen vitale functies en hierop te anticiperen;
  • Je leert medische apparatuur gebruiken voor de zorg voor patiënten.

Past deze opleiding bij jou?

  • Kun jij klinisch redeneren?
  • Beschik jij over goede communicatieve vaardigheden, die nodig zijn om de patiënten te begeleiden?
  • Kun jij goed uitleggen, luisteren en geruststellen?
  • Kun jij goed omgaan met stressvolle situaties?

Dan bereiden we je graag voor op een functie van Recovery verpleegkundige. Deze opleiding start 6 keer per jaar: in januari, maart, mei, september, oktober en november.

Recovery Verpleegkundige bij Reinier de Graaf

Het startpunt van ons denken en doen op het OK-complex is oprechte aandacht en echt contact. Operatieassistenten, anesthesiemedewerkers, verkoevermedewerkers en artsen werken in Reinier de Graaf hier samen aan goede zorg. Het teamgevoel is sterk, er heerst een gemoedelijke sfeer en het team houdt ervan om te blijven innoveren.

Instroomeisen

  • BIG-geregistreerde verpleegkundige.
  • Kijk op CZO voor de meest recente opleidingseisen.

Gerelateerde opleidingen

Misschien vind je deze opleidingen ook wel interessant:

Of wil je meer weten over de mogelijkheden als verpleegkundige bij Reinier de Graaf: