Vervolgopleiding Obstetrieverpleegkundige

Ben je verpleegkundige en wil je je specialiseren in de zorg rondom zwangerschap, bevalling en kraamtijd? De opleiding tot Obstetrieverpleegkundige is dan een mooie carrièrestap!

Obstetrieverpleegkundige

Het werk van de obstetrieverpleegkundige

Als obstetrieverpleegkundige bij Reinier de Graaf werk je zeer afwisselend op de daycare, spoedstroom, inleidingenkamers, zwangerenkamers, kraamsuites en verlossuites. Het ene moment assisteer je bij een bevalling, het andere moment sta je op OK voor een sectio. Een dag later verpleeg je zwangere vrouwen met een bedreigde zwangerschap of een kraamvrouw met een baby. Je werkt nauw samen met de afdelingen Neonatologie en Kind en Jeugd.

In het Moeder en Kind Centrum verlenen we de gezinsgerichte zorg. De zorg voor de baby doe je zoveel mogelijk samen en in overleg met de ouders. Je coacht ouders in de zorg, zodat ze vol vertrouwen naar huis gaan.

De vervolgopleiding tot Obstetrieverpleegkundige

De vervolgopleiding tot Obstetrieverpleegkundige is een opleiding van ruim een jaar. Je werkt minstens 28 uur tijdens de opleiding.

Waarom de vervolgopleiding tot Obstetrieverpleegkundige?

  • Je leert alles over de verpleegkundige zorg voor de zwangere vrouw, barende vrouw, kraamvrouw en het (ongeboren) kind.
  • Je leert ouders begeleiden in een nieuwe, vaak spannende tijd. Ook als een bevalling niet goed verloopt.
  • Je leert fysiologische en complexe patiëntencategorieën begeleiden en inschatten welke zorg er nodig is.

Past deze opleiding bij jou?

  • Ben jij een gediplomeerde mbo- of hbo-verpleegkundige?
  • Kan je de ernst van een situatie snel inschatten en in geval van nood doortastend handelen?
  • Ben je enthousiast over gezinsgerichte zorg, heb je humor en ben je stressbestendig?

Dan bereiden we je graag voor op een baan in de verloskunde. De vervolgopleiding Obstetrieverpleegkundige heeft drie startmomenten per jaar..

Obstetrieverpleegkundige bij Reinier de Graaf

Elk jaar worden er ruim 3.000 baby’s geboren op de Verloskunde en Kraamafdeling van het Moeder en Kind centrum. Moeder en kind verblijven in de verlos-, kraam- en couveusesuites waar ook de partner dag en nacht welkom is. Hier heb je alle ruimte om jouw werk met oprechte aandacht voor ouders en baby te doen.

Als obstetrieverpleegkundige in opleiding bij Reinier de Graaf werk je in een hecht team waar ieders inbreng ertoe doet. Samen zorgen is van levensbelang. Gynaecologen, klinisch verloskundigen, verpleegkundigen en kraamverzorgenden maken gebruik van elkaars expertise. Zoals je mag verwachten van een topklinisch ziekenhuis, heerst er een sfeer waarin je kunt en mag leren.

Instroomeisen

  • BIG-geregistreerd verpleegkundige.
  • Een jaar werkervaring als verpleegkundige in een ziekenhuis.
  • Kijk op CZO voor de meest recente opleidingseisen.

Kijk mee met verpleegkundigen Janita en Samantha

Tijdens Live met Reinier vertelden Janita en Samantha alles over hun werk als verpleegkundige bij de Kraam- en Verlosafdeling. Bekijk het hier terug:

Gerelateerde opleidingen

Misschien vind je deze opleidingen ook wel interessant:

Of wil je meer weten over de mogelijkheden als verpleegkundige bij Reinier de Graaf: