Vervolgopleiding Gipsverbandmeester

Wil jij aan de slag in de gipskamer van het Reinier de Graaf? Je werkt met patiënten waarvoor expertise en creativiteit erg belangrijk zijn. Past dit bij jou? Dan is de opleiding tot gipsverbandmeester misschien wel de carrièrestap die bij jou past!

Gipsverbandmeester gipskamer

Het werk van de Gipsverbandmeester

Als gipsverbandmeester werk je op de gipskamer van ons ziekenhuis. Samen met een medisch specialist, zoals een chirurg of orthopeed, zorg je voor een passend behandelplan voor immobilisatie van een patiënt voor bijvoorbeeld aangeboren aandoeningen, fracturen, wonden en spier-peesletsels. Je bent bekend met allerlei soorten materialen en variaties om een passende immobilisatie af te stemmen voor de patiënt.

Het is daarom belangrijk dat je veel kennis hebt van de verschillende technieken, creatief kunt denken, stressbestendig bent en tegelijkertijd de patiënt gerust kunt stellen. Samen met collega’s zorg je ervoor dat de patiënten, van jong tot oud, de beste zorg krijgen. Je kan direct iets betekenen voor de patiënt; jij maakt het verschil!

De vervolgopleiding tot gipsverbandmeester

De opleiding gipsverbandmeester wordt gegeven aan het Erasmus MsC en duurt ca. 1,5 jaar. Gedurende de opleiding doe je bij voorkeur 32 uur per week ervaring op in de praktijk, bijvoorbeeld bij Reinier de Graaf. De gipskamer van het Reinier de Graaf is CZO-geaccrediteerd, de werkleerplaats voldoet aan de benodigde eisen voor de opleiding tot gipsverbandmeester.

Wij stimuleren je om alles uit jezelf te halen.

Waarom de opleiding tot gipsverbandmeester?

 • Je leert zelfstandig te werken als gipsverbandmeester op de gipskamer;
 • Je leert een passend behandelplan voor immobilisatie van aangeboren aandoeningen, fracturen en spier-peesletsels op te stellen;
 • Je leert alles over de verschillende materialen en welke het beste is voor welke breuk of afwijking;
 • Je vindt alles wat te maken heeft met botten, spieren, pezen en gewrichten reuzeinteressant;
 • Je krijgt tijdens de opleiding volop de ruimte om jouw eigen innovatie-ideeën aan te dragen, want wij staan altijd open om de kwaliteit van onze gipskamer verder te verbeteren.

Past deze opleiding bij jou?

 • Je bent creatief en denkt in mogelijkheden;
 • Je bent goed in mensen geruststellen;
 • Je werkt zelfstandig en nauwkeurig;
 • Je hebt een kritische blik;
 • Je bent een multitasker én een echte teamspeler.

Herken je je hierin? Dan bereiden we je graag voor op een functie als gipsverbandmeester! Ben je benieuwd wanneer de vacature voor deze opleiding opengaat? Meld je dan aan voor de Job Alert.

Gipsverbandmeester bij Reinier de Graaf

Op de Gipskamer van Reinier de Graaf ziekenhuis staat een gedreven team waarin expertise en werkplezier voorop staan. De gipskamer is een ruim en modern uitgeruste polikliniek in Delft, dichtbij de afdelingen waar nauw mee samengewerkt wordt. Belangrijk voor de samenwerking én een soepele patiëntenstroom.

Op de Gipskamer komen veel verschillende aandoeningen en fracturen voor. Maar ook zijn er multidisciplinaire spreekuren gericht op diabetische voeten, hand/polszorg en kinderorthopedie. Er wordt bovendien veel samengewerkt met ketenpartners zoals Basalt revalidatie. Als je een opleiding tot gipsverbandmeester volgt bij Reinier de Graaf, dan kies je voor ontwikkeling en innovatie. Een belangrijk uitgangspunt van de opleiding is een goede aansluiting tussen theorie en praktijk. Er is volop ruimte om met ideeën voor innovaties of verbeterpunten voor de afdeling te komen.

Instroomeisen

 • Je bent BIG-geregistreerd als verpleegkundige of fysiotherapeut.
 • Gedurende het volgen van deze opleiding heb je een dienstverband binnen Reinier de Graaf van bij voorkeur 32 uur per week.
 • Kijk op CZO voor de meest recente opleidingseisen.

Gerelateerde opleidingen

Misschien vind je deze opleiding ook wel interessant:

Of wil je meer weten over de mogelijkheden als verpleegkundige bij Reinier de Graaf: