Mbo-4 opleiding Technisch Oogheelkundig Assistent

Wil je met jouw technisch inzicht patiënten beter maken? Ben je nauwkeurig en heb je, letterlijk, oog voor de mens? Ontdek of mbo Technisch Oogheelkundig Assistent bij jou past!

Oogspecialist team oogheelkunde

Het werk van de technisch oogheelkundig assistent

Als technisch oogheelkundig assistent (TOA) bij Reinier de Graaf, help je patiënten met oogproblemen. Nog voordat de oogarts de patiënt heeft gezien, is het aan jou om te ontdekken wat er aan de hand is. Je doet veel onderzoeken en je assisteert de oogarts bij oogheelkundige ingrepen. TOA is een technisch beroep, waarin je nauwkeurig moet werken. Tegelijkertijd is het een sociaal beroep: je stelt mensen gerust, geeft uitleg en beantwoordt vragen. Geen werkdag is hetzelfde en in deze rol heb je veel zelfstandigheid.

Mbo-4 opleiding Technisch Oogheelkundig Assistent

De mbo-4 opleiding Technisch Oogheelkundig Assistent is een leerwerktraject van 3 jaar. Je werkt 4 dagen per week tijdens kantooruren bij Reinier de Graaf. En je gaat 1 dag per week naar school.

Waarom mbo Technisch Oogheelkundig Assistent?

  • Je leert alles over het menselijk oog, hoe je oogmetingen uitvoert en de brilsterkte bepaalt.
  • Je leert zelfstandig spreekuur draaien
  • Je leert welke onderzoeken je wanneer moet doen, hoe je ze uitvoert en wat de resultaten betekenen.
  • Je leert hoe je de uitslag van een onderzoek uitlegt aan de patiënt.

Past deze opleiding bij jou?

  • Lijkt het je uitdagend om je te specialiseren in de oogheelkunde?
  • Ben jij nauwkeurig?
  • Kan je goed met mensen omgaan?

Dan bereiden wij je graag voor op een baan als Technisch Oogheelkundig Assistent!

Technisch oogheelkundig assistent bij Reinier de Graaf

Als technisch oogheelkundig assistent bij Reinier de Graaf ben je een van de eerste personen die de patiënt ziet. Doordat jij goed luistert, kom je achter de werkelijke zorgen van de patiënt. Daarmee geef je vorm aan onze eerste en misschien wel belangrijkste kernwaarde: oprechte aandacht. In ons ziekenhuis doet ieders inbreng ertoe. We houden van medewerkers die nieuwsgierig blijven, in mogelijkheden denken en nieuwe dingen uitproberen. Je bent de rechterhand van de oogarts en hij of zij zal jou stimuleren om mee te praten over hoe onze zorg nog beter kan.

Instroomeisen 

  • Diploma vmbo gemengde- of theoretische leerweg.
  • Of overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo.
  • Of mbo-niveau 3 diploma.

Of mbo-diploma Opticien of assisterende in de gezondheidszorg.

Solliciteren naar een opleidingsplaats

Je kunt starten met de mbo-4 opleiding Technisch Oogheelkundig Assistent als je bij Reinier de Graaf bent aangenomen als technisch oogheelkundig assistent in opleiding. Bekijk onze vacatures. Voor deze opleiding hebben we geen vast instroommoment. Wil je op de hoogte gehouden worden van de vacatures? Meld je aan voor de Jobalert of neem contact met ons op.

Wil je nog meer informatie over de opleiding en het beroep? Kijk dan op volgjehart.nl.