Mbo-opleiding doktersassistent

Blijf jij rustig in hectische situaties? Ben je zelfstandig, nauwkeurig en behulpzaam? Lees dan snel door en ontdek of de mbo-opleiding Doktersassistent bij jou past!

Contact met Doktersassistent

Het werk van de doktersassistent

Als Doktersassistent bij Reinier de Graaf heb je verschillende taken. Zo sta je patiënten te woord en plan je onderzoeken en afspraken in. In de backoffice beantwoord je de telefoon en houd je je bezig met administatieve taken. Ook mag je de arts ondersteunen bij het verrichten van medische handelingen op de polikliniek.

De Doktersassistent heeft een belangrijke functie. Je bent vaak het eerste aanspreekpunt voor patiënten. Samen met collega’s zorg jij ervoor dat de zorg rondom de patiënt perfect is geregeld.

Mbo-opleiding doktersassistent

De mbo-opleiding Doktersassistent is een duale opleiding van 2 jaar. Het leer-werktraject is minimaal 32 uur per week, inclusief lesdagen op school.

Waarom de mbo-opleiding doktersassistent

• Je leert de verschillende basisvaardigheden van een doktersassistent;
• Je leert mensen op professionele manier helpen en adviseren binnen de zorg;
• Tijdens de selectieprocedure bekijken we welke polikliniek geschikt is als werkplek voor jou;
• Je loopt tijdens je opleiding 2 maanden stage op een andere polikliniek om daar ervaring op te doen.

Past deze opleiding bij jou?

• Heb je goede communicatieve vaardigheden, organisatietalent en een uitstekende concentratie?
• Ben je stressbestendig en schakel je makkelijk tussen verschillende gesprekken en situaties?
• Kun je goed luisteren, je goed inleven en de juiste vragen stellen?
• En ben je een teamspeler en ben je sociaal?

Dan bereiden we je graag voor op een functie als Doktersassistent! De opleiding zal je volgen bij het Albeda in Rotterdam.

Doktersassistent bij Reinier de Graaf

Tijdens jouw leer-werktraject bij Reinier de Graaf kom je te werken in een topklinisch ziekenhuis. Dit betekent dat je je kunt blijven ontwikkelen. Onze Reinier Academie biedt uiteenlopende opleidingen en ondersteunt afdelingen en vakgroepen van ons ziekenhuis om het leren in de praktijk optimaal te laten verlopen.

De best mogelijke zorg kunnen wij alleen bieden met oprechte aandacht. Als Doktersassistent ben jij het visitekaartje van het ziekenhuis en vaak het eerste aanspreekpunt voor patiënten, zowel op de polikliniek als telefonisch. Zo draag je bij aan onze grensverleggende zorg van hoge kwaliteit.

Instroomeisen

• Mbo-niveau 3 opleiding of een havo diploma met daarna 3 jaar werkervaring;
• Goede beheersing van Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk;
• Uitstekende computervaardigheden en het gebruik van Microsoft Office.

Solliciteren naar een opleidingsplaats

Als ons ziekenhuis een opleidingsplaats heeft, plaatsen we een vacature. Bekijk hier de vacatures. Heb je gesolliciteerd en ben aangenomen? Dan kun je je inschrijving bij het opleidingsinstituut regelen. De opleiding start vervolgens in september of februari.