Hbo-opleiding Verpleegkunde (hbo-v duaal)

Wil jij als student hbo-verpleegkunde graag een leer-werktraject starten bij Reinier de Graaf (hbo-v duaal)? Lees verder hoe dit traject er bij Reinier uit ziet.

Het werk van de hbo-verpleegkundige

Als hbo-verpleegkundige bij Reinier de Graaf is elke dag anders. Je draagt zorg voor de patiënten, voert basistaken uit, maar helpt ook met complexere zorg. Bijvoorbeeld wondverzorging, injecteren of het inbrengen van sonde. Ook denk je na over hoe de zorg verbeterd kan worden.

Je krijgt een vaste groep patiënten, waarmee je intensief contact houdt gedurende hun verblijf in het ziekenhuis. Om goede zorg te kunnen dragen werk je nauw samen met collega’s. Jullie bespreken de toestand van de patiënt en de verdere behandeling.

De duale opleiding hbo-verpleegkunde

De opleiding hbo-verpleegkunde is een duale opleiding van 4 jaar. De eerste 2 of 3 studiejaren van de hbo-verpleegkunde betaal je zelf en volg je voltijd of deeltijd via de Hogeschool Leiden of Hogeschool Rotterdam.

Zodra je in het tweede of derde studiejaar zit, kun je solliciteren naar een opleidingsplek bij Reinier de Graaf. Als je aangenomen wordt, start je vanaf het derde of vierde studiejaar met de duale leerroute. Je krijgt een overeenkomst voor 32 of 36 uur; dit is inclusief 1 studie-/schooldag per week. Een vaste coach begeleidt je gedurende je gehele opleiding.

Waarom de duale opleiding hbo-verpleegkunde?

  • Je combineert werken en leren, waardoor je theoretische kennis direct kan toepassen in de praktijk;
  • Je leert hoe je een verpleegplan schrijft en onderzoeken uitvoert;
  • Je leert hoe je verpleegtechnische handelingen uitvoert;
  • Je leert hoe je gesprekken voert met patiënten en hun familie.

Past deze opleiding bij jou?

  • Ben je stressbestendig en kan je direct ingrijpen als er onverwachte situaties ontstaan?
  • Heb je doorzettingsvermogen, motivatie en zelfvertrouwen?
  • Kun je je goed inleven, goed luisteren en goed communiceren?

Dan bereiden we je graag voor op een baan als hbo-verpleegkundige! Voor deze opleiding werkt Reinier de Graaf samen met de Hogeschool Leiden en Hogeschool Rotterdam. 

Hbo-verpleegkunde duaal bij Reinier de Graaf

Als hbo-verpleegkundige bij Reinier de Graaf kom je te werken in een topklinisch opleidingsziekenhuis. Bij ons kun je je continu blijven ontwikkelen. Onze Reinier Academie biedt uiteenlopende opleidingen en ondersteunt afdelingen en vakgroepen van ons ziekenhuis om het leren in de praktijk optimaal te laten verlopen.

Ben je benieuwd welke mogelijkheden er zijn in je carrière verpleegkunde bij Reinier de Graaf? Lees er hier alles over.

Binnen ons ziekenhuis is er oprechte aandacht voor patiënten én medewerkers. Hierdoor zijn onze patiënten verzekerd van de beste zorg en jij van een uitstekende leerplek! Wij stomen je graag klaar voor een toekomst in de zorg.

Instroomeisen

  • Je bent tweedejaars student hbo-verpleegkunde aan de Hogeschool Leiden of Hogeschool Rotterdam.

Solliciteren naar opleidingsplaats

Wil je je opleiding voortzetten als duaal student? Dan kun je de vacatures bekijken en hierop solliciteren. Als er op dit moment geen passende vacature online staat, maak dan een Jobalert aan. Zo ontvang je automatisch bericht wanneer er een nieuwe vacature online staat. Wanneer je van start gaat met de hbo-verpleegkunde duaal, wissel je bij ons elk nieuw studiejaar van afdeling, zodat je veel ervaring opdoet.