Hbo-opleiding Operatieassistent

Hou jij je hoofd koel in hectische situaties en werk je graag in teamverband? Lees dan snel door en ontdek of de opleiding voor hbo-Operatieassistent bij jou past!

Het werk van de operatieassistent

Van blindedarmoperatie tot het plaatsen van buisjes bij kinderen: als operatieassistent bij Reinier de Graaf ben je er bij. Het is jouw taak om de juiste instrumenten aan te geven nog voordat de specialist erom vraagt. Je werkt samen met chirurgen, anesthesiemedewerkers en recoveryverpleegkundigen.

Het werk op de operatiekamer (OK)  doet een beroep op jouw stressbestendigheid. Je moet je hoofd koel houden, flexibel zijn én volgens richtlijnen kunnen werken. Tegelijk heb je oog voor patiënten. Je stelt ze gerust en vertelt wat er staat te gebeuren.

De hbo-opleiding Operatieassistent

De hbo-opleiding Operatieassistent is een duale opleiding van 3 jaar. Je werkt bij Reinier de Graaf als leerling-operatieassistent en gaat in blokken naar school.

Waarom hbo-opleiding Operatieassistent?

  • Je leert alles over het menselijk lichaam, de verschillende ziekten en aandoeningen en hoe diagnoses worden gesteld.
  • Je leert hoe je de juiste instrumenten herkent en aangeeft en hoe je verschillende specialisten assisteert.
  • Als leerling operatieassistent sta je al na een paar maanden op onze OK. Je brengt het vak direct in de praktijk en dat maakt leren nog boeiender.

Past deze opleiding bij jou?

  • Ben je stressbestendig, kan je omgaan met hectische en onverwachte situaties?
  • Ben je nauwkeurig en kan je je lang concentreren?
  • Vind je het leuk om samen te werken in een hecht team?

Dan bereiden we je graag voor op een functie op de OK! Wij werken voor de opleiding samen met de Erasmus Zorgacademie.

Operatieassistent bij Reinier de Graaf

De operatiekamer is van levensbelang voor ons ziekenhuis. Reinier de Graaf heeft acht gloednieuwe operatiekamers met een high tech Da Vinci robot en Digital Operating Room Assistant (DORA). Ook  werken we veel samen met de Technische Universiteit om de OK verder voor te bereiden op de toekomst. Help jij studenten straks bij het doen van onderzoek?

De best mogelijke zorg bieden, dat begint natuurlijk bij gezond personeel. Om rugklachten te voorkomen, werken we met het exoskelet. Ook investeren we in een goede sfeer. Het overnemen van diensten in nood en koffiedrinken met specialisten is op onze OK de normaalste zaak van de wereld.

Instroomeisen

  • Je hebt ten minste een havo diploma met daarbij het profiel ‘natuur en gezondheid’ of ‘natuur en techniek’
  • Of je hebt een diploma op mbo4-niveau, bij voorkeur verpleegkundige of doktersassistent
  • Kijk op CZO voor de meest recente opleidingseisen

Meer informatie & contact

Je kunt starten met de hbo-opleiding Operatieassistent als je bij Reinier de Graaf bent aangenomen als leerling-operatieassistent. Bekijk onze vacatures. De opleiding start in maart en september en we werven daarvoor in het eerste kwartaal en het derde kwartaal van het jaar.