Hbo-bacheloropleiding Longfunctieanalist

Wil jij jouw talent voor exacte vakken inzetten voor de zorg? Lijkt het je wat je te specialiseren in de longen? En houd je ervan met mensen te werken? Lees snel door en ontdek of hbo-longfunctieanalist bij jou past.

Studeer voor longfunctieanalist

Het werk van de longfunctieanalist

Als longfunctieanalist bij Reinier de Graaf werk je met patiënten met chronische aandoeningen zoals astma, COPD of slaapproblemen. Je onderzoekt bijvoorbeeld de oorzaak van benauwdheid of laat jouw patiënt een fiets- of loopband test doen. Dat doe je met geavanceerde computergestuurde apparatuur.

Het begeleiden van patiënten is een belangrijke taak van de longfunctieanalist. Het is aan jou om patiënten gerust te stellen, maar ook om ze te motiveren om goed mee te werken aan het onderzoek, zodat je betrouwbare onderzoeksresultaten krijgt.

Hbo-bacheloropleiding Longfunctieanalist

De hbo-bacheloropleiding Longfunctieanalist is een duale opleiding van 3 jaar. Je werkt tijdens kantooruren bij Reinier de Graaf als leerling-longfunctieanalist. Je studie volg je in je eigen tijd thuis via de LOI.

Waarom de hbo-bacheloropleiding Longfunctieanalist?

  • Je krijgt een brede medische basis en leert alles over de longen en gaat meteen aan de slag als leerling-longfunctieanalist op de afdeling longziekten.
  • Je leert zelfstandig onderzoek te doen naar het functioneren van de longen met technologisch ver ontwikkelde medische apparatuur.

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe snel je studeert. Past deze opleiding bij jou? Ben jij op zoek naar een zelfstandige functie waarin je jouw technische kwaliteiten kan combineren met jouw passie voor mensenwerk? Dan bereiden wij je graag voor op een baan als longfunctieanalist! Wij werken samen met de LOI.

Longfunctieanalist bij Reinier de Graaf

Als longfunctieanalist bij Reinier de Graaf krijg je de ruimte om jouw werk te doen met oprechte aandacht. Je coacht patiënten door de onderzoeken heen, maar wel op zo’n manier dat ze autonomie en controle blijven ervaren. In gesprek gaan en luisteren naar elkaar doet vaak wonderen.

Je werkt zelfstandig, maar bent ook onderdeel van het behandelteam. We zullen je stimuleren om mee te praten en mee te beslissen. Want van verpleegkundige tot specialist, in ons ziekenhuis doet ieders inbreng ertoe.

Instroomeisen 

  • Havo of vwo-diploma (voorkeur profiel Natuur & Techniek).
  • Of mbo-niveau 4 diploma (voorkeur richting gezondheidszorg of techniek).

Solliciteren naar een opleidingsplaats

Je kunt starten met de hbo-opleiding Longfunctieanalist als je bij Reinier de Graaf bent aangenomen als leerling-longfunctieanalist. Bekijk onze vacatures of meld je aan voor een job alert. De opleiding start op verschillende momenten in het jaar.

Wil je nog meer informatie over de opleiding en het beroep? Kijk dan op volgjehart.nl.