Hbo-bacheloropleiding Hartfunctielaborant

Gaat je hart sneller kloppen van techniek, ben je nauwkeurig en werk je graag met en voor patiënten? Lees snel door en ontdek of hbo-Hartfunctielaborant bij je past.

Hartfunctielaborant bij reinier de graaf

Het werk van de hartfunctielaborant

Als hartfunctielaborant bij Reinier de Graaf doe je onderzoek naar het functioneren van het hart. Je gebruikt medische registratie- en testapparatuur voor bijvoorbeeld een fietstest of bloeddrukonderzoek. Je registreert testuitslagen, analyseert ze en bespreekt ze met de cardioloog. Met jouw onderzoeksresultaten bepaalt de cardioloog de juiste behandeling. Het begeleiden van patiënten is een belangrijke taak van de hartfunctielaborant. Patiënten zijn vaak zenuwachtig. Jij bent er dan om hen goed voor te bereiden, gerust te stellen en vragen te beantwoorden.

Hbo-bacheloropleiding Hartfunctielaborant

De hbo-bacheloropleiding Hartfunctielaborant is een duale opleiding van 3 jaar. Je werkt tijdens kantooruren bij Reinier de Graaf als leerling-hartfunctielaborant. Je studie volg je in je eigen tijd thuis via de LOI.

Waarom de hbo-bacheloropleiding Hartfunctielaborant?

  • Je leert alles over het hart en gaat meteen aan de slag als leerling-hartfunctielaborant op de afdeling cardiologie.
  • Je leert volledig zelfstandig hartonderzoeken uit te voeren: van het controleren van de apparatuur tot het geruststellen van de patiënt.
  • Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe snel je studeert.

Past deze opleiding bij jou?

  • Hou je van techniek?
  • Ben je nauwkeurig en kan je helder informatie overbrengen?
  • Werk je graag met mensen en kan je je goed inleven?

Dan bereiden wij je graag voor op een baan als hartfunctielaborant! Wij werken samen met de LOI.

Hartfunctielaborant bij Reinier de Graaf

Als hartfunctielaborant bij Reinier de Graaf heb je een functie van levensbelang. Jij helpt onze cardiologen bepalen wat de oorzaak van de hartklachten van onze patiënten is. De afdeling Cardiologie heeft een eigen onderzoekscentrum. Hier doen we kennis op die we nodig hebben voor de zorg van morgen.  Je werkt zelfstandig, maar bent ook onderdeel van het behandelteam. In ons ziekenhuis doet ieders inbreng ertoe. We zullen je dan ook stimuleren om mee te praten en beslissen over hoe onze zorg nog beter kan.

Instroomeisen 

  • Je hebt minimaal een havo/vwo diploma (met de vakken wiskunde en natuurkunde) en hebt aantoonbare affiniteit met de gezondheidszorg
  • Of je hebt een diploma verpleegkunde.

Solliciteren naar een opleidingsplaats

Je kunt starten met de hbo-opleiding hartfunctielaborant als je bij Reinier de Graaf bent aangenomen als leerling-hartfunctielaborant. Bekijk onze vacatures. De opleiding heeft geen vast instroommoment omdat je het met het thuisonderwijs van LOI volgt.

Wil je nog meer informatie over de opleiding en het beroep? Kijk dan op volgjehart.nl.