Hbo-opleiding Anesthesiemedewerker

Ben je nauwkeurig, kan je je langere tijd goed concentreren en alert blijven? Lees dan snel door en ontdek of hbo-Anesthesiemedewerker bij jou past!

Anesthesie

Het werk van de anesthesiemedewerker

Als anesthesiemedewerker bij Reinier de Graaf help je de anesthesioloog bij de verdoving van een patiënt. Tijdens de operatie of ingreep controleer je hoe het met de patiënt gaat en reageert direct als er onverwachts iets verandert. Je kunt jezelf zien als de begeleider van de patiënt. Je haalt patiënten op voor de operatie, zit bij ze en brengt ze na de operatie naar de uitslaapkamer. Veel patiënten zijn zenuwachtig. Jij zorgt dat ze rustig de operatie in gaan.  

De hbo-opleiding Anesthesiemedewerker

De hbo-opleiding Anesthesiemedewerker is een duale opleiding van 3 jaar. Je werkt in dagdiensten bij Reinier de Graaf als leerling-anesthesiemedewerker en gaat in blokken naar school.

Waarom hbo-opleiding Anesthesiemedewerker?

  • Je leert hoe je de vitale functies van een patiënt, zoals de bloeddruk en de ademhaling, tijdens de operatie bewaakt. En hoe je zorgt dat hij weer goed uit narcose komt.
  • Je weet welke complicaties er kunnen optreden en staat altijd klaar om samen met het team in te grijpen.
  • Je leert hoe je een patiënt geruststelt, informeert en begeleidt.

Past deze opleiding bij jou?

  • Ben je stressbestendig en kan je direct ingrijpen als er onverwachte situaties ontstaan?
  • Werk je nauwkeurig en kan je je langere tijd concentreren?
  • Ben je een teamspeler en mensgericht?

Dan bereiden we je graag voor op een functie op de OK! Wij werken in de opleiding samen met de Erasmus Zorgacademie.

Anesthesiemedewerker bij Reinier de Graaf

De operatiekamer (OK) is van levensbelang voor ons ziekenhuis. Reinier de Graaf heeft acht gloednieuwe operatiekamers met een high tech Da Vinci robot en Digital Operating Room Assistant (DORA). Ook werken we samen met de TU om de OK verder voor te bereiden op de toekomst. Help jij studenten straks bij het doen van onderzoek?

De best mogelijke zorg bieden, dat begint natuurlijk bij gezond personeel. Om rugklachten te voorkomen, werken we met het exoskelet. Ook investeren we in een goede sfeer. Het overnemen van diensten en koffiedrinken met specialisten is op onze OK de normaalste zaak van de wereld.

Instroomeisen

  • Havo of vwo-diploma (bij voorkeur profiel natuur & gezondheid of natuur en techniek).
  • Of mbo-niveau 4 diploma (bij voorkeur een medische richting).
  • Kijk op CZO voor de meest recente opleidingseisen.

Meer informatie & contact

Je kunt starten met de hbo-opleiding Anesthesiemedewerker als je bij Reinier de Graaf bent aangenomen als leerling-anesthesiemedewerker. Bekijk onze vacatures. De opleiding start twee keer per jaar. De werving start ruim van tevoren.