Het Kenniscentrum

Het Kenniscentrum van het Reinier de Graaf ziekenhuis verzorgt de wetenschappelijke informatievoorziening en informatiediensten wat gebruikt kan worden voor onderwijs, onderzoek en patiƫntenzorg.

Het Kenniscentrum selecteert, verwerft en maakt wetenschappelijke informatie toegankelijk. De digitale collectie bestaat uit ongeveer 800 lopende abonnementen op medische tijdschriften en ongeveer 1400 boeken. De fysieke collectie omvat ongeveer 20 lopende abonnementen op tijdschriften en ruim 1200 boeken. Bovendien is er toegang tot verschillende medische databases, waaronder the Cochrane library, UptoDate, Pubmed en ClinicalKey.

Medisch specialisten, co- en arts-assistenten, paramedici en verpleegkundigen hebben 24 uur per dag, 7 dagen per week toegang tot de digitale en fysieke collectie van het Kenniscentrum.

Ter ondersteuning is de informatiespecialist van het Kenniscentrum beschikbaar, om informatie en ondersteuning te geven bij het zoeken naar relevante wetenschappelijke literatuur door middel van informatie en onderwijs.