Vervolgopleiding Neonatologieverpleegkundige

Ben je verpleegkundige en wil je je specialiseren in de zorg voor premature en zieke pasgeborenen? Dan is de opleiding tot Neonatologieverpleegkundige jouw carrièrestap!

Neonatologieverpleegkundige

Het werk van de Neonatologieverpleegkundige

Als Neonatologieverpleegkundige bij Reinier de Graaf verpleeg je zieke of vroeg geboren zuigelingen die in (acute) levensbedreigende situaties verkeren. Je bent onderdeel van een team kinderartsen, gynaecologen, verloskundigen en kinderfysiotherapeuten.

In ons Moeder en Kind Centrum werk je volgens de gezinsgerichte zorg. De zorg voor de baby doe je zoveel mogelijk samen en in overleg met de ouders. Je ondersteunt beide ouders in hun rol en coacht hen in de zorg voor hun kind. Zo gaan ze na hun ontslag met vertrouwen naar huis.

De vervolgopleiding tot Neonatologieverpleegkundige

De vervolgopleiding tot Neonatologieverpleegkundige is een opleiding van 1,5 jaar. Je werkt 32 uur bij Reinier de Graaf als neonatologieverpleegkundige in opleiding en gaat 1 dag per week naar school.

Waarom de vervolgopleiding tot Neonatologieverpleegkundige?

  • Je leert alle kennis en vaardigheden om zelfstandig zorg te verlenen aan prematuren en zieke pasgeborenen met aangeboren of verworven aandoeningen.
  • Je leert vitale functies bewaken onder snel wisselende omstandigheden en handelen in acute of onverwachte situaties. 
  • Je leert ouders coachen en begeleiden op een ingrijpend en kwetsbaar moment in hun leven.

Past deze opleiding bij jou?

  • Ben jij verpleegkundige?
  • Kan je de ernst van een situatie snel inschatten en in geval van nood doortastend handelen?
  • Heb je een groot empatisch vermogen en ben je enthousiast over gezinsgerichte zorg?

Dan bereiden we je graag voor op een baan in ons Moeder en Kind Centrum. De vervolgopleiding Neonatologieverpleegkundige start elk jaar in januari en september. Houd hiervoor de vacatures in de gaten of meld je aan voor een Job Alert.

Neonatologieverpleegkundige bij Reinier de Graaf

Op de afdeling Neonatologie van Reinier de Graaf worden jaarlijks zo’n 500 baby’s opgenomen. Ouders verblijven in een van onze 17 couveusesuites. De partner is dag en nacht welkom en opa en oma kunnen meekijken via de webcam. Hier heb je alle ruimte om jouw werk met oprechte aandacht voor ouders en baby te doen.

Als neonatologieverpleegkundige bij Reinier de Graaf werk je in een enthousiast en hecht team waar ieders inbreng ertoe doet. Zoals je mag verwachten van een topklinisch ziekenhuis, heerst er een sfeer waarin je kunt en mag leren. Ook na het afronden van je opleiding.

Instroomeisen 

  • BIG-geregistreerd verpleegkundige.
  • Minimaal een jaar ervaring als verpleegkundige.
  • Kijk op CZO voor de meest recente opleidingseisen.