Evert Gielesen, technicus beheer en regie

Veel functies in ons ziekenhuis zijn erg zichtbaar. Denk hierbij aan artsen, verpleegkundigen of doktersassistenten. Maar er zijn ook medewerkers die vooral achter de schermen werken. Een voorbeeld daarvan is Evert Gielesen.

Evert werkt als technicus beheer en regie in ons ziekenhuis. Hij heeft hart voor techniek, maar naar eigen zeggen ook een echt Reinier-hart.

Hoe lang werk je al voor het ziekenhuis en hoe ben je hier terecht gekomen?

“Ik ben in augustus 2022 begonnen als technicus beheer en regie bij het Reinier de Graaf ziekenhuis. Na mijn opleiding tot Maritiem Officier werkte ik in de zeevaart als scheepswerktuigkundige. Maar in deze baan was ik veel weg van huis, dus toen de vacature bij Reinier de Graaf voorbijkwam, ben ik gaan praten. Ik werd meteen enthousiast. Ik woon zelf in Delft, dus het is ook nog eens om de hoek.”

“Als afdeling Gebouwenservices zorgen wij ervoor dat installaties zo goed mogelijk draaien, zodat de zorg 24/7 door kan gaan.”

Wat is je rol binnen het ziekenhuis?

“In mijn functie ben ik verantwoordelijk voor een aantal installaties in het ziekenhuis, zoals de waterinstallaties en de cv-installatie. Ik ben kennishouder van deze installaties: ik weet alle ins en outs erover. Ik regel het onderhoud van deze installaties op de korte en lange termijn. Daarmee probeer ik storingen te voorkomen, maar er zijn zoveel installaties dat er altijd wel iets is dat niet goed draait of beter kan. Ik ben dus regelmatig bezig met verbeterprojecten, maar denk ook mee als er acute storingen zijn.”

“Ik heb verschillende installaties onder mijn hoede, waaronder alles wat met water te maken heeft. Zo is legionellabeheer een grote taak. In het ziekenhuis zijn we verplicht om een bepaald beleid te voeren om legionella-uitbraken te voorkomen. Verder zorg ik voor een goede waterkwaliteit. We hebben installaties om het water zo schoon te krijgen dat het bijvoorbeeld voor dialyse gebruikt kan worden. Daarnaast zijn zogenoemde medische gassen onderdeel van mijn takenpakket. De zuurstof die patiënten toegediend krijgen, maken wij zelf. Ik ben ervoor verantwoordelijk dat deze machines continu blijven draaien.”

Waarom is juist jouw werk belangrijk?

“Als afdeling Gebouwenservices zorgen wij ervoor dat installaties zo goed mogelijk draaien, zodat de zorg 24/7 door kan gaan. Wij zorgen eigenlijk dat de rest van de medewerkers hun werk kunnen doen. Alles wat in het ziekenhuis gebeurt, heeft te maken met techniek. Denk aan de verlichting, de verwarming, de koeling of het water uit de kraan. Met de afdeling Gebouwenservices proberen we een steeds grotere bedrijfszekerheid te creëren. Dat houdt in dat we er alles aan doen om het ziekenhuis zo weerbaar mogelijk te maken. En mocht er onverhoopt toch iets misgaan, dan kunnen wij vertrouwen op bijvoorbeeld de noodstroomvoorziening, welke ook onder mijn verantwoording valt. Daarnaast hebben we veel noodplannen die we periodiek oefenen.”

Wat is voor jou belangrijk in je werk?

“Dat ik de vrijheid krijg om verschillende dingen te doen en zelf m’n plan kan trekken. Dat kan in deze functie, want ik bepaal voor een deel zelf wat ik belangrijk vind om op te pakken. Daarbij komt de verantwoordelijkheid, die vind ik mooi en waardevol. Daarnaast ben ik graag met techniek bezig. Ik vind het echt leuk om technische oplossingen te bedenken. Dat maakt het werk gevarieerd. En het contact met mensen in de zorg is een heel leuk aspect van mijn werk.”

“Collega’s in het ziekenhuis zeggen dat zij een Reinier-hart hebben en dat heb ik toch ook snel gekregen. Ik ben trots op mijn eigen installaties, die wil ik netjes houden. Ik neem daarvoor mijn verantwoordelijkheid en het is mooi dat je daarmee bijdraagt aan een maatschappelijk doel, namelijk een veilig en efficiënt ziekenhuisgebouw.”

Op dit moment staat er vacature open voor installatiebeheerder.