Minister van Defensie Ank Bijleveld bezoekt militairen op verpleegafdeling Voorburg

Vandaag bracht minister van Defensie Ank Bijleveld een bezoek aan onze tijdelijke verpleegafdeling in Voorburg.

14 januari 2021
Bezoek Minister van Defensie Bijleveld aan verpleegafdeling Voorburg.

Het doel van haar bezoek was om op deze locatie een indruk te krijgen van de inzet van de vier militairen. Deze militairen zijn tijdelijk werkzaam in Voorburg om ons te ondersteunen in de drukte, die veroorzaakt is door de tweede golf van de coronacrisis. Het team van Defensie bestaat uit twee geneeskundig verzorgenden, een algemeen militair verpleegkundige en een verzorgende individuele gezondheidszorg. Zij bieden ondersteuning tot minstens 27 januari.

Ank Bijleveld was trots: “Het is mooi om te zien dat we met de inzet van vier militairen het zorgpersoneel al kunnen ontlasten. Dat het Reinier de Graaf ziekenhuis in zo´n korte tijd een nieuwe innovatieve verpleegafdeling heeft ingericht, waar goede zorg wordt verleend, vind ik bewonderenswaardig.”

Betere doorstroom patiënten
Om de druk op het aantal beschikbare ziekenhuisbedden in Delft te verkleinen, openden we afgelopen december de tijdelijke verpleegafdeling op onze locatie in Voorburg. De afdeling is ingericht voor patiënten van het Reinier de Graaf ziekenhuis die geen medische zorg meer nodig hebben, maar wachten op thuiszorg of een plek in een verpleeghuis. Het gaat hierbij vooral om kwetsbare ouderen. Door deze noodoplossing spelen we bedden en medewerkers vrij op onze hoofdlocatie in Delft, voor de opvang van patiënten die wel specialistische medische zorg nodig hebben. Omdat we met de militaire hulp meer patiënten kunnen opvangen in Voorburg vergroten we de doorstroom van patiënten die geen ziekenhuiszorg meer nodig hebben. Op deze manier kunnen we meer betekenen voor COVID-patiënten binnen en buiten onze regio.