Dress Red Day: kom naar de lezingen over vrouwen en hart- en vaatziekten

19 september 2022

Op donderdag 29 september is het Dress Red Day, de dag waarop aandacht wordt gevraag voor hart- en vaatziekten bij vrouwen. Ook in ons ziekenhuis staan we hierbij stil door lezingen te geven met als thema ‘Vrouwen en hart- en vaatziekten’. Iedereen is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

De lezingen zijn op donderdag 29 september van 15.00 tot 16.00 en van 18.00 tot 19.00 in het Gasthuis in Delft, op de vijfde verdieping in zaal Melkmeisje 1 en 2. Beide lezingen hebben dezelfde inhoud en worden gegeven door cardioloog Cora Hamelinck-van Tol. Vooraf aanmelden is niet nodig. De lezingen richten zich op vrouwen, maar ook mannen zijn van harte welkom.

Het doel van de lezingen is om meer inzicht te krijgen in hart- en vaatziekten bij vrouwen. Het stellen van de diagnose hartziekte blijkt moeilijker te zijn bij vrouwen dan bij mannen. Hoe dit komt weten we niet precies. Het is belangrijk dat iedereen op tijd de juiste behandeling krijgt. Daarom wordt tijdens de lezingen ingegaan op hoe je hart- en vaatziekten kunt voorkomen, wat de risicofactoren zijn en hoe je hartklachten kunt herkennen.

We hopen je te zien tijdens Dress Red Day!