Accreditatie RIVM toegekend voor leefstijlprogramma Reinier de Graaf

11 januari 2021

Het leefstijlprogramma ‘Gezond & Vitaal Voor Zorgprofessionals’, ontwikkeld in het Reinier de Graaf, heeft een accreditatie ontvangen van het RIVM. Met het programma willen we de gezondheid van onze zorgprofessionals verbeteren. Wij vinden het zeer belangrijk dat onze medewerkers fysiek en mentaal goed in hun vel zitten. Zo kunnen zij de beste zorgen bieden aan onze patiënten. Het leefstijlprogramma sluit perfect aan op die visie.

Van 2012 tot 2018 is het programma door maar liefst 124 van de 130 deelnemende zorgprofessionals van Reinier voltooid, een aantal dat de kwaliteit van het programma onderstreept. De inhoud gaat verder dan alleen kennis over gezonde keuzes; medewerkers moeten ook het vertrouwen en de vaardigheden hebben om dit in de praktijk te brengen. Zij moeten de regie op hun leefstijl (terug)krijgen. De deelnemers zijn op alle (sub)doelen van het programma verbeterd en dit effect bleek ook na 6 maanden nog aanwezig. Als sterkste punten noemen zij het inzicht en bewustzijn van denken en doen.

Doorontwikkelen voor patiëntenzorg
Het is onze ambitie om dit leefstijlprogramma op termijn door te ontwikkelen voor patiëntenzorg. Zo kunnen ook patiënten profiteren van de betrokkenheid en motivatie van onze zorgprofessionals, die zelf al meer controle ervaren op een gezonde leefstijl. Als topklinisch ziekenhuis levert Reinier de Graaf kwalitatief hoogwaardige zorg, die we elke dag weer willen verbeteren. Dat doen we onder meer via innovatie. Daarmee verleggen we grenzen en maken we de zorg voor de patiënt steeds beter.

We zijn enorm trots op de accreditatie, voortgekomen uit een mooie samenwerking tussen het Reinier de Graaf, Bon Appétit Diëtisten en Zorg op Orde. Speciale dank ook aan het kernteam van Reinier de Graaf en alle anderen die hebben bijgedragen. Het is de eerste keer dat het RIVM dit keurmerk verleent aan een leefstijlprogramma gericht op zorgverleners. Meer informatie over de beoordeling is te vinden op de website van het RIVM .