11 mei Dag van de Beroerte: bewegen met Olga Commandeur

Op dinsdag 11 mei 2021 vindt de Europese Dag van de Beroerte plaats. Rond deze datum wordt landelijk en internationaal aandacht gevraagd voor het herkennen van een beroerte en hoe daarop te anticiperen.

15 april 2021

Om het belang van bewegen in dit kader te onderstrepen, organiseren CVA-keten en Hersenletsel.nl op deze dag een online seminar voor (naasten van) mensen die een hersenbloeding, herseninfarct of een TIA hebben gehad. CVA-keten DWO is een samenwerking tussen ketenpartners Pieter van Foreest, Basalt, Careyn Thuiszorg en ons ziekenhuis.

Gedurende het seminar krijgen deelnemers informatie over het bewegen na een CVA. Olga Commandeur geeft het juiste voorbeeld door heel uiteenlopende oefeningen te demonstreren, waardoor het seminar voor iedereen toegankelijk is. Neuroloog en medisch manager Chronische Zorg Daan Kamphuis onderstreept het belang van bewegen om beroertes zoveel mogelijk te voorkomen: “Uit onderzoek wordt steeds meer duidelijk dat gezondheidsvaardigheden een belangrijke rol spelen bij de preventie van chronische aandoeningen zoals diabetes, hoge bloeddruk of obesitas. Meer bewegen heeft een gunstige invloed op al deze problemen en kan daardoor ook helpen CVA’s te voorkomen”. Om 11.00 uur gaat het seminar van start, deelname is gratis. Ben of ken je iemand voor wie dit interessant is? Klik dan hier voor meer informatie. Het seminar zal ook op een later moment te bekijken zijn. Op maandag 10 mei zullen we een ieder herinneren aan dit online seminar.

Beter herstel

Jaarlijks krijgen ongeveer 46.000 mensen in Nederland een CVA (Cerebro Vasculair Accident). Bij een CVA is sprake van een hersenbloeding, herseninfarct of een TIA. Na een CVA is blijven bewegen belangrijk, dit helpt om beter te herstellen en nieuwe (ernstige) beroertes te voorkomen.