Amber de Vaal, verpleegkundige Interne Geneeskunde

Hoe heeft Amber haar eerste 100 dagen ervaren? Lees hier over haar werk op de afdeling Interne Geneeskunde.

Verpleegkundige Amber de Vaal

Waarom kiezen mensen ervoor om bij het Reinier de Graaf ziekenhuis te solliciteren? En hoe bevalt het hen op hun nieuwe werkplek? Amber de Vaal is verpleegkundige op de afdeling Interne Geneeskunde en kijkt terug op haar eerste honderd dagen.

Waarom heb je gekozen voor Reinier de Graaf?

“Ik was op vakantie toen ik van een vriendin hoorde dat zij was aangenomen als verpleegkundige bij Reinier de Graaf. Ik had toen een baan in een revalidatiecentrum waar ik wat verdieping miste. Zo wilde ik graag meer verpleegkundige handelingen verrichten. Het bericht van mijn vriendin zette mij toen aan het denken. Ik ben vrij snel daarna de vacatures van Reinier de Graaf gaan bekijken en heb toen een app gestuurd naar de recruiters. Daarbij liet ik hen weten interesse te hebben in het werken in het ziekenhuis, maar wist niet precies welke afdeling het beste bij mij zou passen. Ik heb toen een ochtend meegelopen op de afdeling Longziekten.

Toch is Amber uiteindelijk een andere richting opgegaan als verpleegkundige. “Ik werd erg warm ontvangen, vond het een leuk team, maar de afdeling paste werkinhoudelijk niet helemaal bij mij.  Eén van de recruiters wees mij vervolgens op het idee om een ochtend mee te lopen op de afdeling Interne Geneeskunde. Dat advies volgde ik op en die afdeling sprak mij direct aan, omdat hier patiënten verpleegd worden met zeer uiteenlopende ziektebeelden. Diezelfde dag nog kreeg ik een baan aangeboden.” 

Hoe zijn de eerste honderd dagen als verpleegkundige bevallen?

“Toen ik begon, was de afdeling net gestart met een nieuw inwerkprogramma. Dat hield in dat ik twee coaches toegewezen kreeg, allebei collega-verpleegkundigen. Zij begeleidden mij, leerden mij hoe alles werkt op de afdeling en lieten mij zelfstandig werken toen ik daar klaar voor was. Ik kon op hen terugvallen en kon al mijn vragen bij deze coaches kwijt. Dat was bijvoorbeeld fijn bij patiënten die erg ziek waren en hoge koorts hadden. Daarvoor moest ik veel kweken en labaanvragen regelen, er kwam veel op mij af. Ook vond ik het fijn dat ik mijn vragen kon stellen aan medisch specialisten, ook hen vind ik erg toegankelijk.”

Welke tip heb jij als nieuwe medewerker voor het ziekenhuis?

“Juist omdat ik zo goed ingewerkt ben, heb ik eigenlijk geen specifieke tip voor het ziekenhuis. Wel zou ik alle nieuwe medewerkers willen adviseren om zich altijd in te lezen vóór zij aan hun nieuwe baan beginnen.  Dat maakt dat je je op je eerste werkdag net wat zekerder voelt. Ook zou ik iedereen die bij Reinier de Graaf komt werken, adviseren om initiatief te tonen. Dat is iets dat hier op de afdeling erg gewaardeerd wordt en dat zie ik ook op andere afdelingen terug.”

Volg de afdeling Interne Geneeskunde ook op Instagram of TikTok.