Neurologie

De opleiding tot neuroloog duurt zes jaar. Het volledige curriculum is beschreven in het Neurologie Opleidingsplan Nederland (NEURON) (zie www.neurologie.nl):

  • Drie jaar klinische, poliklinische en consultatieve neurologie.
  • Eén jaar drie verplichte stages die elk drie tot zes maanden duren. Dit zijn intensive of medium care neurologie, kinderneurologie en neurochirurgie.
  • Eén jaar klinische neurofysiologie.

Eén jaar aandachtsgebied of verdieping van een speciaal gedeelte in de neurologie. De volgorde van deze onderdelen is vrij. De aios in een academische opleiding volgt van deze zes jaar opleiding minimaal één jaar opleiding in een niet-academische opleidingsinstelling. De aios in een niet-academische opleiding volgt minimaal één van de zes jaar in een academische opleidingsinstelling. Reinier verzorgt als niet-academisch ziekenhuis een gedeelte van de opleiding

Aanmelden: De opleidingsplaatsen zijn verdeeld over vijftien opleidingsklinieken. Elke opleiding heeft een eigen sollicitatieprocedure. Als je belangstelling hebt voor de opleiding neurologie kun je contact opnemen met een van de opleidingsklinieken (kijk op www.neurologie.nl).

Website: website van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie (NVN): www.neurologie.nl

Opleider: Dr. L.A.M. (Leo) Aerden, neuroloog
Plaatsvervangend opleider: Dr. H. J.(Job) Gilhuis, neuroloog