Verpleegkunde mbo-4 BBL

Wil jij graag zorg bieden aan mensen die dat nodig hebben? En droom je misschien om te werken als verpleegkundige? Lees verder hoe een leerwerktraject voor verpleegkundige mbo-4 BBL er bij Reinier uitziet.

verpleegkundige opleiding bij Reinier de Graaf

Het werk van de verpleegkundige

Als mbo-verpleegkundige bij Reinier de Graaf is elke dag anders. Je draagt zorg voor de patiënten, voert basistaken uit zoals het helpen van je patiënten met bijvoorbeeld wassen, eten en drinken. Ook voer je verpleegtechnische handelingen uit. Bijvoorbeeld injecteren en het verzorgen van wonden of het inbrengen van een sonde. Ook denk je na over hoe de zorg verbeterd kan worden.

Tijdens je werkdag zorg je voor een vaste groep patiënten, waarmee je intensief contact houdt gedurende hun verblijf in het ziekenhuis. Om goede zorg te kunnen geven werk je nauw samen met collega’s. Jullie bespreken de toestand van de patiënt en de verdere behandeling.

De opleiding tot verpleegkundige mbo-4

De opleiding tot mbo-verpleegkundige is een opleiding van 3,5 jaar. Omdat het een BBL-traject is, combineer je leren en werken in de praktijk. Je werkt 32-36 uur bij Reinier de Graaf als verpleegkundige en hebt 1 dag per week les.

Om jou zoveel mogelijk ervaring op te laten doen en je een beeld te geven van de mogelijkheden, werk je gedurende je opleiding op verschillende verpleegafdelingen. Hierin wordt afgewisseld in chirurgie en beschouwend, oftewel de afdeling waar patiënten voor een operatie worden opgenomen en de afdeling waar patiënten liggen die acute zorg nodig hebben.

Waarom de opleiding tot verpleegkundige mbo-4?

 • Je combineert werken en leren, waardoor je direct je theorie van school, kunt toepassen tijdens je werkdag.
 • Je leert zorg en begeleiding te geven als verpleegkundige.
 • Je leert hoe je verpleegtechnische handelingen uitvoert.
 • Je leert hoe je gesprekken voert met patiënten en hun familie.

Past deze opleiding bij jou?

 • Droom jij ervan om als verpleegkundige te werken?
 • Sta je stevig in je schoenen en weet je in acute situaties snel te handelen?
 • Lijkt het je leuk om een spil in het web te zijn waarbij je veel contact hebt met artsen, gespecialiseerde verpleegkundigen en andere disciplines?
 • Ben je geduldig, hartelijk en vind je het fijn om met veel verschillende mensen om te gaan?
 • Onregelmatige werktijden (zowel dag-, avond- als nachtdiensten, ook in weekenden en op feestdagen) zijn voor jou geen probleem.

Dan bereiden we je graag voor op een baan als verpleegkundige. Jaarlijks in september start er een nieuwe klas waarvoor in het eerste kwartaal van het jaar een vacature online komt te staan. Zodra er weer een klas start, vind je hier een vacature online. Schrijf je bij interesse in voor een Job Alert zodat je een bericht krijgt als de vacature online staat.  

Mbo-verpleegkundige bij Reinier de Graaf

Als mbo-verpleegkundige bij Reinier de Graaf kom je te werken in een topklinisch ziekenhuis. Bij ons kun je je continu blijven ontwikkelen. Onze Reinier Academie biedt uiteenlopende opleidingen en ondersteunt afdelingen en vakgroepen van ons ziekenhuis om het leren in de praktijk optimaal te laten verlopen. Bekijk hier de loopbaanpaden van verpleegkundigen in ons ziekenhuis.

Je bent in opleiding, maar je wordt voor vol aangezien als verpleegkundige. Je bent onderdeel van het behandelteam en werkt samen met artsen, gespecialiseerde verpleegkundigen en andere disciplines.

Binnen ons ziekenhuis is er oprechte aandacht voor patiënten en medewerkers. Hierdoor zijn onze patiënten verzekerd van de beste zorg en jij van een uitstekende leerplek! Wij stomen je graag klaar voor een toekomst in de zorg.

Instroomeisen

Voor deze opleiding is het niet noodzakelijk en nodig om al een vooropleiding of ervaring in de gezondheidszorg te hebben. Kom je net van school? Of ben je juist al jaren aan het werk en ambieer je een carrière in de zorg? Dan is deze opleiding zeker mogelijk. De instroomeisen voor deze opleiding zijn breed:

 • VMBO-Theoretische leerweg i.c.m. diploma mbo-3 niveau óf Gemengde leerweg i.c.m. diploma mbo-3 niveau
 • Havo/VWO met minimaal 1 jaar werkervaring
 • Mavo i.c.m. mbo-3 niveau (zij-instroom)

Solliciteren naar een opleidingsplaats

Ieder jaar in september start er een nieuwe klas, waarvoor je kunt solliciteren. De vacature komt meestal in het eerste kwartaal van het jaar online. Zodra er weer een klas start, zullen we de vacature online plaatsen. Schrijf je bij interesse vast in voor een Job Alert.