Regioavond opleiding Radiotherapeutisch Laborant

Heb je interesse in techniek, zorg en een innovatieve baan in het oudste ziekenhuis van Nederland? Dan is de opleiding tot Radiotherapeutisch Laborant misschien wel iets voor jou! Kom naar de regioavond om hier meer over te weten te komen.

15 december 2022 18:00 uur - 20:00 uur

Ontdek welke opleiding binnen de regio bij jou past

Kom op donderdag 15 december 2022 naar de Regioavond Radiotherapie in het Reinier de Graaf Gasthuis. Maak kennis met laboranten, onze praktijkopleiders en studenten.

Je kunt de hbo opleiding tot Radiotherapeutisch laborant op verschillende plekken volgen. Elk nét even anders. Op onze regioavonden kijken we met jou bij welke opleiding jij het best tot je recht komt.

Krachten bundelen

Om jou zo goed mogelijk te informeren over de mogelijkheden binnen onze regio bundelen we onze krachten. Samen met de andere ziekenhuizen en behandelcentra uit Den Haag, Leiden, Rotterdam en Dordrecht.

Voor wie is deze sessie bedoeld?

Deze sessie is bedoeld voor scholieren die een opleiding in de techniek en zorg overwegen, studenten van de MBRT-opleiding en mensen die overwegen om als zij-instromer een opleiding in de zorg te gaan volgen. De opleiding Medische Beeldvorming en Radiotherapeutische Technieken (MBRT) is te volgen met een havo of vwo-diploma. Lees er meer over op Volg je hart.

Op het programma

Wat houdt het vak Radiotherapeutisch laborant in? Bij welke verschillende ziekenhuizen kun je aan de slag? Daar nemen we je in mee. Ook krijg je een unieke rondleiding op de afdeling. En uiteraard kun je al je vragen stellen aan de collega’s van de verschillende ziekenhuizen die aanwezig zijn.

Zo ben je erbij

Ben je erbij? Meld je aan door een mail te sturen naar radiotherapie@rdgg.nl en wees verzekerd van een plekje. Je ontvangt enkele dagen van tevoren een bevestigingsmail met meer informatie.

De informatieavond is op 15 december van 18.00 tot 20.00 uur, inloop vanaf 17.45 uur in het Reinier de Graaf ziekenhuis, locatie Gasthuis in Delft.

Over de afdeling Radiotherapie

Op de afdeling Radiotherapie behandelen we patiënten met straling. Als radiotherapeutisch laborant bij Reinier de Graaf behandel je (meestal) mensen met kanker. Je werkt met high-tech bestralingsapparatuur die je heel precies moet instellen, zodat de straling de gezonde organen en weefsels niet beschadigt.

In deze functie is het net zo belangrijk dat je goed kunt omgaan met techniek, als dat je je kunt inleven in de patiënt. Kanker en de behandeling daarvan brengen veel onzekerheid in het leven van patiënten en hun naasten. Jij bent voor hen een vast en vertrouwd gezicht in de behandeling.

De afdeling Radiotherapie heeft een bijzondere samenwerking met het LUMC. Samen vormen we namelijk 1 unieke afdeling. We hebben dezelfde moderne apparatuur voor bestraling, dezelfde manier van werken en dezelfde software. Samen onderzoeken we steeds nieuwe technieken. Zo kiezen we per dag steeds het beste bestralingsplan bij blaasbestralingen. In de toekomst kunnen we dit ook bij darmkanker doen.